Рекордно поскъпва земеделската земя в община Русе за първите 6

...
Рекордно поскъпва земеделската земя в община Русе за първите 6
Коментари Харесай

Земеделската земя в община Русе поскъпва рекордно

Рекордно нараства земеделската земя в община Русе за първите 6 месеца на годината

Наблюденията са на една от компаниите в града, като покачването е сред 25 и 30%. За съществени аргументи се показват инфлацията на стоките и бъдещите упования за напредък на цените, осведоми.

Ако в края на предходната година междинната цена на нивите в общината е била сред 1600 и 1750 лева/дка, то сега те са към и над 2000 лева/дка. Още при започване на годината повишаването на енергоносителите е оказало въздействие за повишаване на цените, а след последствията за пазара на зърнени култури поради войната в Украйна, множеството продавачи завишили доста своите предложения.

За една година се следи и двоен растеж на цените за покупка на пшеница, която сега се търгува за 680 лева./тон. Освен това в община Русе има и по-засилена конкуренция сред земеделските производители, ползата се е повишил неимоверно както при наемането, по този начин и при покупката на ниви.

Интересното е, че фрапантно е намаляла разликата в цените сред обособените землища. Най- търсени са нивите към Мартен, Сандрово, Николово, Бъзън, Ново село и Червена вода, където земеделската земя се търгува сред 1800 и 2200 лева./дка. В Русе, Долно Абланово и Просена множеството покупко-продажби са за към 2000 лева./дка, като има интерес от голям брой огромни вложители.

В разбора се показва, че по-нататъшното развиване на пазара на земеделска земя в Русенско ще се дефинира от опциите за повишение на доходността от нейното прилагане, което от своя страна зависи както от интернационалната конюнктура, по този начин и от локалните климатични фактори.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР