Рекордно ниско потребление на ток на Нова година отчете Енергийният

...
Рекордно ниско потребление на ток на Нова година отчете Енергийният
Коментари Харесай

Отчитат рекордно ниско потребление на ток на Нова година

Рекордно ниско ползване на ток на Нова година регистрира Енергийният систематичен оператор.
"Електроенергийната система е подготвена за предстоящото захлаждане. Всички поправки по мрежите са завършени в период ", обявиха от ЕСО.
Близо 100 мегавата по-малко сме потребили на 31-ви декември, по отношение на същия ден на миналата година, регистрират от ЕСО. Над 37 млн. мегават часа са потребени през 2020 година.
"Отчетохме връх в системата 5 300 мегавата товар на 31 януари. Той е доста по-нисък, в сравнение с регистрираният през 2019-та година. Тогава товарът в системата беше 6 хиляди и 300 мегавата. За нас главната причина за това понижение в товара в системата е по-високата температура. С почти 10 градуса по-топла беше тази Нова година, спрямо 2019-та година. На Коледа, за разлика от Нова година, товарът в системата беше по-висок, в сравнение с предходната 2019-та година, макар че температурите са били сходни, разликата е била единствено 0.2%, само че регистрираното покачване на товара е с 3.4% спрямо 2019 година ", сподели Ангелин Цачев, изпълнителен шеф на ЕСО.
През предходната година ЕСО е преизпълнило капиталовата си стратегия с 114%, като се е вложило в преносни мрежи за близо 280 млн. лева Амбицията тази година е да се свържат електроенергийните пазари на България - Румъния и България - Гърция. По този метод ще се подсигурява диверсификация на доставките на ток, по-големи количества за борсата и надлежно по- конкурентни цени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР