Рекордно ниски добиви от пшеница за последните 10 години отчитат

...
Рекордно ниски добиви от пшеница за последните 10 години отчитат
Коментари Харесай

Рекордно нисък добив на пшеница отчитат у нас

 Рекордно ниски добиви от пшеница за последните 10 години регистрират земеделските производители във Великотърновско, предава БНР. Според локалните зърнопроизводители загубите няма да бъдат обезщетени с приходите от слънчогледа и царевицата.

Като съществена причина за ниските добиви от пшеницата земеделците показват сушата. Кооперацията в село Поликраище регистрира близо три пъти по-ниски добиви спрямо предходната година, макар агрохимическата обработка.

" Тази година добивите ни са към 360 кг при пшеницата, до момента в който предходната година бяха над 800 кг. На фона на към 30 стотинки, които се обрисуват, това са близо 100 лв. от декар, а в случай че вършим вложения към 140-160 лв. на декар, ще се получи един вакуум сред 40 и 60 лв. ", съобщи ръководителят на кооперацията Марин Богомилов. Ниски добиви регистрират и във великотърновските села Никюп, Ресен и Хотница. Зърнопроизводителите показват, че сушата се отразява зле и на посевите със слънчоглед и царевица, които няма да компенсират загубите им до в този момент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР