Рекордно нарастване на търсенето на електрически скутери и пелети за

...
Рекордно нарастване на търсенето на електрически скутери и пелети за
Коментари Харесай

Скъпият газ качи търсенето на пелети и скутери

Рекордно повишаване на търсенето на електрически скутери и пелети за отопление регистрира платформа за електронна търговия.

Пелетите се подреждат преди всичко по търсене през юли. Данните демонстрират, че то се е нараснало с 564% през юни 2022 година по отношение на същия месец на 2021 година и е най-високо е в градовете София, Варна и Пловдив. Отбелязан е и забележителен растеж от 736 на 100 през юни 2022 година в търсенето на скутери от 50 кубика спрямо юни 2021, като най-голям брой търсения са регистрирани в София, Враца и Габрово.

Високо е търсенето и на дърва за огрев. От платформата регистрират растеж от 535% по отношение на май 2021 година, като във връзка с цената е записано повишаване от 60 на 100. Регистрирано е нарастване от 287% в междинната цена на пелетите и дървата за отопление по отношение на същия интервал през 2021 година Заедно с тях нараснал интерес се следи и при електрическите тротинетки и скутери, надлежно 150% и 62 на 100, основно в огромните градове.

" Смятаме, че главните фактори за тези трендове се откриват в непрекъснато покачващите се цени на горивата и природния газ. Високите цени принуждават хората да търсят различни способи за превоз. Това е и повода електрическите тротинетки и нискокубиковите скутери да са измежду най-търсените артикули. Несигурната конюнктура също е и причина за запасяването с материали за огрев. Наблюдаваме обаче наклонност за повишаване и в техните цени ", разяснява Павлин Даскалов, Маркетингови интервенции в OLX.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР