Рекордно малък брой починали в Испания от коронавирус за първи

...
Рекордно малък брой починали в Испания от коронавирус за първи
Коментари Харесай

За първи път от седмици починалите от коронавирус в Испания са под 300

Рекордно дребен брой умряли в Испания от ковид за първи път от повече от месец, оповестява " Ройтерс ".

Министерството на здравеопазването на Испания осведоми, че 288 души са умряли, което е най-ниското равнище от повече от месец. За съпоставяне в събота починаха 378 души.
 Испания разрешава спорта и разходките от идващия уикенд
Испания разрешава спорта и разходките от идващия уикенд

На децата от неделя се разрешават разходки и игра до километър от вкъщи им

Общият брой на умрелите се усили до 23 190 от 22 902 преди ден.

" Паис " прецизира, че за последните 24 часа 1729 са с позитивна проба (PCR тестове) за ковид, а 3024 са се излекували. Заразените с ковид в Испания набъбнаха до 207 634 от 205 905.

Испанските управляващи започнаха да приготвят проекти за ориентиране на страната към " новото обикновено ", написа " Гардиън ". От през днешния ден децата на под 14 година ще могат да излизат с родител на разходка за един час за първи път от средата на март, когато управляващите постановиха изключително състояние. Премиерът Педро Санчес разгласи, че и спанците ще могат да спортуват на открито от идната седмица , в случай че ограниченията за надзор на болестта продължат да се отплащат.
 Малко повече умряли от ковид в Испания от през вчерашния ден
Малко повече умряли от ковид в Испания от през вчерашния ден

Има 2944 новозаразени, макар че тук са включени единствено доказаните с PCR проби, които са по-надеждни от по-бързите серологични проби

В момента растежът на новите случаи на инфектирани в Испания е на равнище 0,8% спрямо 3% преди няколко седмици и 38% на 14 март, когато беше оповестено изключително състояние.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,7 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 190 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 2,9 млн. случая и над 203 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 824 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР