Рекордно бързото попадение на Милан срещу Сасуоло в неделя не

...
Рекордно бързото попадение на Милан срещу Сасуоло в неделя не
Коментари Харесай

Светкавичният гол на Милан е нередовен, но недоглеждане направи ВАР ням свидетел

Рекордно бързото попадение на Милан против Сасуоло в неделя не е трябвало да бъде зачетено. Нападателят Рафаел Леао се разписа тъкмо 6,76 секунди след първото допиране на топката, само че се оказа, че при осъществяването на центъра тъмнокожият футболисти на “росонерите” към този момент е бил престъпил в половината на противника, което е нарушаване на разпоредбите. Това се вижда от записите, само че в тази ситуация няма по какъв начин ВАР да влезе в приложимост. По принцип технологията Видеоасистент рефер се употребява единствено при избрани случаи и вкарването на топката в игра с началния сигнал не е измежду тях.

LOL..That was so fast
Rafael Leao scored in just 6.76 seconds against Sassuolo.. Fastest goal in Serie A history...Wow
— Venant (@xvenantx)
“На доктрина това попадение не трябваше да бъде прието, само че в тази ситуация ВАР няма пълномощия да се намеси”, разяснява някогашният рефер Лука Марели.

По принцип при всеки гол се преглежда дали при офанзивата за попадението е налице някое от следните:
* топката да е напуснала терена
* топката да не е минала голлинията
* да има засада
* да има игра с ръка
* да има осъществено нарушаване
* да има нахлуване в наказателното поле преди осъществяването на дузпа.

Изглежда, че в тази ситуация става дума за пропуск при установяване на изискванията, при които ВАР работи. Т.е. никой не е позволил, че може да падне гол като този на Милан и надлежно не е било заложено да се следи дали някой футболист от атакуващия отбор не е престъпил полето на противника. Правилата на футбола се дефинират от Борда на интернационалната футболна асоциация (IFAB).

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР