Рекордният износ за всички времена, който за полугодието е 28

...
Рекордният износ за всички времена, който за полугодието е 28
Коментари Харесай

Цитат на деня: 28 милиарда е отговорът на всички критики

Рекордният експорт за всички времена, който за полугодието е 28 милиарда, е отговорът на всички рецензии.

С тези думи министър председателят Бойко Борисов отговори на президента Румен Радев, който през уикенда съобщи, че България е закотвена на дъното на Европа при ръководството на сегашния министър-председател. Държавният глава направи коментара си на връх Шипка, откакто взе участие в тържественото отбелязване на 142 години от шипченските боеве.

" Не му отива да прави такива изказвания на място като Шипка ", посочи Борисов по време на откриването на индустриална мощ на " Кока-Кола " край София.

По-рано денем, в следващото си живо включване в страницата си във " Facebook ", и още веднъж до момента в който кара джип на Национална работа за защита, Борисов организира къс диалог с министъра на стопанската система Емил Караниколов, който даде повече детайлности за износа на България. По думите му за първите 6 месеца от 2019 година той доближава 27.2 милиарда За съпоставяне даде рекордната 2008 година, когато износът е бил на обща стойност 30 милиарда

Въпреки че нито Борисов, нито Караниколов, прецизираха за каква валута приказват, от данни на Националния статистически институт се вижда, че износът за първата половина на тази година е 27.8 милиарда лв..

Според Караниколов всичко това се дължало на инфраструктурата. " Благодарение на тази инфраструктура за последната една година са отворени фабрики за 300 млн. евро. В региона ние сме най-конкурентната среда за вложение ", посочи министърът на стопанската система.

Точно преди две седмици Борисов също направи сходни изявление, като употребява " Facebook ", с цел да показа данните на Национален статистически институт, като посочи, че " толкоз огромна сума от продажба на открито в границите на шест месеца страната ни не е отчитала в никакъв случай в стопанската си история ".

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР