Рекордният брой обслужени пътници на летище София тази година го

...
Рекордният брой обслужени пътници на летище София тази година го
Коментари Харесай

Летище "София" е първо сред европейските столични летища

Рекордният брой обслужени пасажери на летище " София " тази година го сложиха на върха на класацията на авторитетната интернационална организация ACI EUROPE (Международен съвет на европейските летища).

Данните показа персонално генералният шеф на организацията Оливие Янковец по време на работното си посещаване у нас, придружаван от своя заместител Морган Фолкс. Янковец поздрави управлението на летище " София " за постигнатите резултати и изрази вяра, че ще продължат вложенията в развиването на инфраструктурата и предоставяните услуги в сходство с възходящия пътнически трафик.

Специално бяха подчертани положените старания и добре свършената работа от управлението на столичното летище по отношение на идното председателство на Съвета на Европейския съюз. Темата за председателството бе и измежду главните акценти на двудневната работна среща, в която участваха Ася Иванова – ръководител на Съвета на шефовете на „ Летище София “ ЕАД, Владимир Рапонджиев – изпълнителен шеф на сдружението, Станимир Лешев – основен шеф на Групово дело „ Гражданската въздухоплавателна администрация, Георги Пеев – общоприет шеф Директива за птиците „ Ръководство на въздушното придвижване “.

Сред дискутираните тематики бяха и въпроси от световен темперамент за летищната промишленост. Янковец уточни, че непрестанно нараства процентът на частните вложения в летищата от Европейския съюз. Ако през 2010 година частното дялово присъединяване при ръководството и концесионирането на летища е било 23%, то сега възлиза на 50%, като упованията са тази възходяща наклонност да се резервира.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР