Рекордния внос свинско месо в Китай е вероятно ще спадне,

...
Рекордния внос свинско месо в Китай е вероятно ще спадне,
Коментари Харесай

Най-големият вносител на протеин в света може да намали вноса на свинско с над 50% до края на 2021-а

Рекордния импорт свинско месо в Китай е евентуално ще спадне, откакто вътрешните цени също понижиха. Новината е е евентуална вяра за облекчение на натиска върху международния пазар на месо, написа Bloomberg.

Китай е най-големият вносител на протеини в света, само че може да понижи вноса си с повече от 50% за интервала юли-декември спрямо от първата половина на фона на намаляващите вътрешни цени, считат специалисти.

Фючърсите върху интернационалния бенчмарк за свинско месо нарастнаха с над 25% на борсата в Чикаго през 2021 година на фона на мощното търсене и по-скъпите фуражи. Цените на свинското в Китай обаче се сринаха с над 50% поради нарасналата продукция, вноса и възобновяване на стадата от африканската чума по свинете.

Спадът във вноса на Китай месо може да бъде добра вест за потребителите в други елементи на света. По-скъпите месо, зърнени храни и други усилиха световните разноски за храна до най-високото равнище от 2011 година до момента.

Производството на свинско месо в Китай е скочило с 36% през първата половина на годината или до към 27 милиона тона, до момента в който броят свинете в стадата е повишен с съвсем 30% до 439 милиона в края на юни на годишна база.

През 2020 година Китай е внесъл рекордното количество от 4,4 милиона тона свинско месо. Испания, Бразилия и Съединени американски щати са били главните снабдители.

През 2020 година Пекин освободи 670 000 тона от държавни запаси от свинско, което е почти еквивалент на 15% от количеството свинско месо, импортирано тази година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР