Рекордните цени на тока и газа, явно вече не са

...
Рекордните цени на тока и газа, явно вече не са
Коментари Харесай

Борисов: Явно не е новина рекордната цена на тока и, че сме първи по смъртност в ЕС

„ Рекордните цени на тока и газа, очевидно към този момент не са вест. Виждам, че има заигравка с думите, че по целия свят е по този начин. “ Това разяснява водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов по време на среща с актива на партията в Силистра.

Той даде за образец, че една и съща стока не е на една и съща цена в България и Полша.

„ У нас токът се е вдигнал с 400%. Не с 4%, не с 5 стотинки. Горивото в АЕЦ „ Козлодуй “ не се е покачило. Въглищата са обезпечени и не са на нараснала цена. А на фактурата на една шивашка фабрика е 380 пъти нагоре. Къде отиват тези пари? ВЕИ-тата са държавни? “, добави още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изясни, че към този момент са нанесени вреди на всички бизнеси и предприятия

„ Ние при тези цени на тока и газа не сме конкурентно способни. Ето да вземем за пример торовете – предходната година бяха 450лв. в този момент са 1450 лева Горивото е нараснало. Нафтата е по-скъпа от бензина, а машините работят с нафта. Как да има конкурентоспособност. Не виждам по какъв начин ще реши въпросът. “, безапелационен е някогашният министър председател.

Бойко Борисов означи, че сега ръководещите се интересуват единствено от това кай какви хора ще си назначи в министерствата и организациите, а друго не ги вълнува.

„ Рекорден брой болни от Ковид и през вчерашния ден и през днешния ден. И отново доста умряли. Мрем и това към този момент, очевидно не е вест. Това, че сме първи по смъртност в Европейски Съюз от няколко месеца никой не го вълнува. “, добави той.

„ Акад. Денков и той се научи да шикалкави. Сега не било затваряне на учебни заведения, било почивка. Кого лъжете? Нали родителите отново би трябвало да са у дома? “, разяснява Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се учуди на новината от през вчерашния ден, че Македония няма да има териториални искания към България, по думите му Нациите и народите се крепят на историята, а държавното управление я е оставило на назад във времето:

„ Спете умерено, Банско остава свободно. Представете си на среща с гърците или турците да кажат, че няма да имат териториални искания. Никога пред мен македонски политик не си е разрешавал да каже сходно нещо и през вчерашния ден е първа вест, че РСМ няма да има териториални искания. Нациите и народите се крепят на историята, а ние я оставяме на назад във времето. “

„ Минали сме през доста неприятни, тъжни и нещастни събития на нашата татковина, само че сме се въздигали. Такава тематика да ми повдигат, че се отхвърлят от историята. За първи път отива като общественик и да не постави едно цвете пред паметника на Гоце Делчев. “, добави някогашният министър председател.

Борисов разяснява и директната линия към РСМ, като съобщи, че тя ще би трябвало да се дотира от страната и даде за образец, че РСМ си строят автомагистрали към Косово и Сърбия, само че не и към нас.

По мотив думите на Пендаровски, че у нас имало македонско малцинство е добре да се види Конституцията ни, която дава равни права на всички. Борисов счита, че това е рисково, тъй като в случай че РСМ признае българско малцинство, то ще чакат ли взаимност.

Лидерът на ГЕРБ добави, че Петков доста ловко е бил вкаран в клопката на фашизма и е рисково да се приказва за сходно нещо. Той напомни по какъв начин единствени българите са избавили над 50 хиляди евреи - единствените и има открити монументи и в Израел.

Очаквайте детайлности!  

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР