Рекордните близо 460 млн. лв. ще бъдат инвестирани във ВиК

...
Рекордните близо 460 млн. лв. ще бъдат инвестирани във ВиК
Коментари Харесай

Около 460 млн. лв. ще бъдат инвестирани във ВиК инфраструктурата на област Бургас

Рекордните близо 460 млн. лева ще бъдат вложени във ВиК инфраструктурата на област Бургас до края на 2023 година От тях 323 млн. лева са от еврофондовете, а останалите би трябвало да бъдат обезпечени от локалното ВиК.

Това излиза наяве от решение на държавното управление, с което се дава единодушие на ръководителя на Управляващия орган на оперативна стратегия " Околна среда " 2014 - 2020 година да подпише контракт с " Водоснабдяване и канализация " ЕАД в Бургас за осъществяване на плана, заяви държавната осведомителна работа.

Това е най-мащабният ВиК план досега, който се финансира през сегашния програмен интервал. Област Бургас пък е най-облагодетелстваната, откакто през предишния програмен интервал още веднъж през оперативна стратегия „ Околна среда “ бяха вложени към 500 млн. лева във ВиК инфраструктурата.

Различното във финансирането сред двата програмни интервала е, че в предходният за средствата аплайваха общините, до момента в който в този момент е едно ВиК сдружение. Освен това през интервала 2007 – 2013 година парите отидоха главно за построяването на пречиствателни станции за отпадни води за фекалиите да не се изливат в морето и да замърсяват водата. През сегашния програмен интервал – 2014 – 2020 година по-голямата част от средствата са за замяна и създаване на остарялата водоснабдителна и канализационна мрежа. Крайният период за усвояването на средствата изтича в края на 2023 година

ВиК план за 13 обитаеми места
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР