Рекордните 7 милиона американци изостават с 90 дни или повече

...
Рекордните 7 милиона американци изостават с 90 дни или повече
Коментари Харесай

Червена лампа: Рекордните 7 милиона американци изостават с над 3 месеца по автомобилните си кредити

Рекордните 7 милиона американци изостават с 90 дни или повече по вноските си за автомобил, демонстрират публични данни. Такъв брой не е доближи и по време на финансовата рецесия, написа The Washington Post.

Икономистите към този момент предизвестяват, че това е алена лампа. Въпреки мощната стопанска система и ниската безработица, голям брой американски не съумяват да платят сметките си.

" Големият и напредък брой на закъсали кредитополучатели подсказва, че не всички американци са спечелили от мощния пазар на труда ", пишат икономистите от Federal Reserve Bank of New York.

Майкъл Таяно, старши шеф във Fitch Ratings, изяснява за какво броят на забавените заплащания е толкоз значим: " Кредитът по автомобила е с най-голям приоритет измежду заплащанията. Ако нямаш кола, не може да пътуваш до работа или из страната. Плащанията за автомобил нормално са по-важни за американците от ипотеката или наема ". Хората, които изостават с три месеца или повече по заплащанията, постоянно губят своя автмобил.

Днес има над милион повече закъсали кредитополучатели, в сравнение с през 2010 година, когато безработицата бе 10 %. Днес тя е едвам 4 %, а броят на новите работни места е на исторически връх.

Повечето от хората, които са забавили три заплащания, са на възраст под 30 години и имат невисок кредитен рейтинг, което подсказва, че младите не съумяват да заплащат по едно и също време за колите си и за студентските заеми.През последните години заемите за коли вървят нагоре дружно с рекордните през 2016 година продажби на 17,5 милиона автомобила в Съединени американски щати.

Делът на тези, които закъсняват, доближи пик от 5,3 % в края на 2010 година Сега той е малко по-нисък - 4,5 %, тъй като общият брой на тези, изтеглили заем, е надалеч по-висок. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР