Рекордните 57 гимнастички от 34 държави ще си оспорват отличията

...
Рекордните 57 гимнастички от 34 държави ще си оспорват отличията
Коментари Харесай

Рекорден брой гимнастички на световната купа по художествена гимнастика в София



Рекордните 57 гимнастички от 34 страни ще си оспорват оценките в Световната купа по художествена гимнастика Sofia World Cup, която ще се организира от 30 март до 1 април в столичната зала „ Арена Армеец “.

В първата от четирите Световни купи от категория World Cup  България ще бъде показана от Катрин Тасева и Боряна Калейн.  Невяна Владинова ще пропусне надпреварата, защото лекува травма на глезена и към момента не е изцяло възобновена.

Целта на управлението на Българската федерация по художествена гимнастика и на треньорския щаб е Владинова да бъде съхранена за най-важния и виновен старт тази година - Световното състезание, на което сме домакини през септември. Така на процедура тази година България ще бъде хазаин на две международни шампионати.

Интересът към надпреварата в София е голям. Световният хайлайф идва у нас, с цел да направи генерална подготовка за шампионата на планетата през септември.

Русия идва с „ тежката “ си артилерия - сестрите Дина и Арина Аверини. Беларус е декларирала Алина Харнаско и Катерина Халхина, Украйна е в състав - Влада Николченко и Олена Дятченко.  Израел ще бъде показан от Линой Ашрам и Никол Воронков, Япония  от Кахо Минагава и Сумире Кита, а за Италия са декларирана Милена Балдасари.

При ансамблите битката за медалите също ще е убийствена.  Всички съществени съперници на нашите Симона Дянкова, Елена Бинева, Теодора Александрова, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс идват в София. Сред декларираните 18 ансамбъла са отборите на Русия, Италия, Беларус, Украйна, Япония, Испания, Корея. Петорката на Израел също ще вземе присъединяване.

За повторно в това издание на Световната купа по художествена гимнастика „ Sofia World Cup “ публично упълномощените български и задгранични публицисти и фотографи, както и членовете на Българската асоциация на спортните публицисти ще изберат Кралица на надпреварата.

Българска Федерация по Художествена гимнастика благодарение на донори и спонсори и тази година ще направи лотария за феновете в залата с над 150 невероятни дарове - изненади и през трите спортни дни.

Успоредно със Световната купа по художествена гимнастика „ Sofia World Cup “ на 27 и 28 март зала „ Арена Армеец “ ще е хазаин на интернационалния шампионат за дами и девойки „ Sofia cup “.

В конкуренцията при женитеотличията ще си оспорват 40 гимнастички от 20 страни (Русия, Япония, Съединени американски щати, Канада, Беларус, Италия, Корея и други ). България е заявила  девойките от разширения състав на националния тим -  Ерика Зафирова, Петя Борисова,  Галатея Герова, Йоана Николова, Биляна Писова,  Марина Иванова и Ася Иванова.

При девойките за положително показване ще разчитаме на Анна Келман и Татяна Воложанина, които завоюваха квота за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес (Аржентина), както и на Елизабет Йовчева, Вероника Любчова, Вая Драганова, Валерия Ватова, Ева Брезалиева и Никол Атанасова. Общият брой на декларираните състезателки е 90 от 27 страни (Русия, Азербайджан, Франция, Япония, Беларус, Италия и др.).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР