Рекордните 5,4 милиона американци са загубили здравното си осигуряване в

...
Рекордните 5,4 милиона американци са загубили здравното си осигуряване в
Коментари Харесай

5,4 млн. американци загубили здравното си осигуряване в пандемията

Рекордните 5,4 милиона американци са изгубили здравното си обезпечаване в пандемията от ковид, написа в. "Ню Йорк таймс ".

Между февруари и май пандемията от ковид е лишила 5,4 милиона американци от здравното им обезпечаване. В този интервал повече възрастни на възраст под 65 години са станали неосигурени поради загуба на работа, в сравнение с през която и да е цялостна година, сочи проучване на потребителската организация "Семейства Съединени американски щати ", представен от вестника и Българска телеграфна агенция.

Нарастването на броя на неосигурени уволнени от работа през този тримесечен интервал е близо 40 % по-високо от досегашния връх, който е бил маркиран по време на рецесията от 2008 и 2009 година, когато 3,9 милиона възрастни са изгубили здравното си обезпечаване, отбелязва "Ню Йорк таймс ".

С внезапното увеличение на инфектираните от ковид Западното крайбрежие на Съединени американски щати още веднъж вкарва карантинни ограничения, написа в. "Вашингтон пост ".

От през вчерашния ден в Калифорния е неразрешено на заведенията за хранене да одобряват клиенти на закрито и са затворени кината и питейните заведения. На козметичните салони и фитнес залите в тежко наранени окръзи също е подредено да затворят. Орегон пък забрани събиранията на повече от 10 души и вкара наложително носене на маски в целия щат.

Други щати може също да върнат ограничаващи ограничения в скоро време. През последната седмица броят на новозаразените внезапно се повиши и в щати като Колорадо, Кентъки, Монтана, Северна Дакота и Окръг Колумбия, написа вестникът.

442-ма умряли от ковид в Съединени американски щати за денонощието

Училищата в Лос Анджелис, Сан Диего и Атланта ще стартират образователната година с напълно отдалечено образование. Училищата в Нашвил възнамеряват същото най-малко до началото на септември.

Още няколко огромни града обмислят сходни проекти, а други са приели смесени схеми, при които учениците в някои дни ще посещават учебно заведение, а в други ще учат в къщи. Някои учебни заведения ще работят по пет дни седмично, както настоя Белият дом, само че те наподобява са малцинство, отбелязва "Вашингтон пост ".

Градове и страни по целия свят се завърнаха към по-строги ограничавания поради ковид, с цел да се оправят с нови огнища на зараза, като инфектираните по света надвишиха 13 милиона души, написа в. "Гардиън ".

Случаите на ковид по света надвишиха 13 милиона

Британският вестник изрежда образци с Хонконг, Филипините, Съединени американски щати, Австралия, Япония, Англия и Мексико.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР