Рекордните 48 екипажа, 15 от които чуждестранни, ще вземат участие

...
Рекордните 48 екипажа, 15 от които чуждестранни, ще вземат участие
Коментари Харесай

Рали Сливен 2018 посреща 48 екипажа от 11 националности

Рекордните 48 екипажа, 15 от които задгранични, ще вземат присъединяване на тазгодишното Монбат Рали Сливен, оповестиха уредниците на автомобилното съревнование по време на конференция в Българска телеграфна агенция през днешния ден. Монбат Рали Сливен 2018 е втори кръг от Българския рали шампионат и четвърти кръг от Балканския рали трофей на ФИА и ще се организира на 27, 28 и 29 юли.

" Горди сме, че тази година имаме общоприет спонсор в лицето на Монбат. Това е извънредно добра вест както за нашето съревнование, което се развива в позитивна посока, както и за автомобилния спорт като цяло ", обясниха първоначално уредниците.

Атанас Чанев, управител на Монбат Рали Сливен, съобщи: " Трета поредна година има смяна на тресето за многообразие и състезателите да не наизустяват правите. Според нас това е извънредно сполучливо и се приема добре от състезатели и аудитория. През тази година заложихме на три скоростни прави в събота, което е същината на надпреварата със 140 км. Има суперспециален стадий в петък към ЖП-гарата, а в неделя ще бъде по-леко с нанагорнище и втурване ".

" Тази година има 48 екипажа и сме удовлетворени да ги посрещнем. Те са от единадесет националности, 15 непознати екипажа. От 2010 година не е имало толкоз доста на българско съревнование. Ангажирани са 390 индивида с организацията, от които 190 са служители на реда. Има 10 екипа с коли за спешна помощ и 10 избавителни коли, над 100 съдии и маршали, 50 радиовръзки и измервания. Искам да изкажа признателност на Монбат, община Сливен и другите спонсори ", продължи той.

Със стартов номер 1 ще започват първенците за предходната година в националния рали шампионат Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Марина Моторспорт, Peugeot 208 R2). Сочените за любимци за успеха в надпреварата Йордан Атанасов / Янаки Янакиев (АРТ Рейсинг, Mitsubishi Lancer Evo 9) и Мирослав Ангелов / Недялко Сивов (Мегаспорт Рейсинг, Skoda Fabia R5) са надлежно с 2-и и 3-и стартов номер.

Първи от задграничните екипажи ще започват турците Мустафа Чакал / Мехмет Кьолеолу (GP Garage My Team, Mitsubishi Lancer Evo 9), като те са със стартов номер 5. Румънците Влад Козма / Флорин Дорца (Subaru Impreza GT) ще бъдат с номер 6. Организаторите признаха, че има отлив на турските водачи за сливенския кръг поради променената дата за надпреварата.

Освен с многото народи, уредниците могат да се похвалят и с два женски екипажа на старта - един български и един румънски.

Монбат Рали Сливен ще стартира в петък (27 юли) с параден старт на площад " Хаджи Димитър " в 16:30 часа. В 19:32 ч. стартира първия суперспециален стадий, който ще се организира в региона на Ж.П. Гара Сливен. В съботния ден уредниците са планували 6 скоростни прави с обща дължина 129.21 спортни километра. В програмата за неделния ден са включени 4 скоростни стадия, като тяхната обща дължина е 43.06 километра. Награждаването ще се състои от 14:35 ч. в центъра на Сливен.

Президентът на БФАС Владимир Илиев добави: " Приятно сюрпризиран съм от напъните на уредниците на ралито. От дълги години чакахме мощно интернационално наличие и се задоволявахме на един, двама или трима, а в този момент в стартовия лист има 11 народи. Това се дължи най-много на младия екип на ралито. Те са хора, които с необятен обсег съумяха да върнат положителното име на ралито. Очаквам оспорвано, мощно и забавно съревнование. Пожелавам триумф на всички участници в него ".

Търговският шеф на Монбат - Вили Каменов, сподели: " Щастливи сме, че Монбат има опцията да поддържа 38-ото рали Сливен. Това е самодейност от голяма важност за целия район. Самото съревнование е с одобрен имидж и се развива динамично. Ралито резервира мястото си в българския календар, само че притегли и 16 непознати екипажа от рекордните 48. В Монбат видяхме подобие с тази динамичност. Не единствено колите и мощността се асоциират с нашите стартери и батерии, само че също по този начин и смяната на визиите за един бизнес - желанието за развиване. Нашата цел е да се развиваме в разнообразни сфери, които са потребни за обществото и българския спорт. Това подобие ни убеди да си дадем името на надпреварата Монбат Рали Сливен ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР