Рекордните 45 000 000 души в Южна Африка са изправени

...
Рекордните 45 000 000 души в Южна Африка са изправени
Коментари Харесай

ООН: 45 млн. души в Африка са застрашени от недостиг на храна за следващите шест месеца

Рекордните 45 000 000 души в Южна Африка са изправени пред тежък дефицит на храна през идващите шест месеца. 1/4 от тях сега търпят провокираната от хранителна неустановеност поради спешна суша, оповестиха три организации към Организацията на обединените народи, осведоми БГНЕС. Изменението на климата провокира безпорядък в обеднелите страни, които се борят за справяне с рискови естествени бедствия като циклона „ Айдай “, опустошил Мозамбик по-рано тази година.
По думите на Маргарет Малу, изпълняваща длъжността районен шеф за Южна Африка в Световната стратегия за храните (WFP), хората в региона са претърпели най-тежката суша за последните 35 години през индустриалния сезон. " Трябва да посрещнем належащите незабавни потребности от изхранване на милиони хора, само че също по този начин да влагаме в устойчивостта на тези, застрашени от все по-чести и по-тежки суши, наводнения и стихии " , сподели Малу в изказване.
WFP, Организацията за издръжка и земеделие и Международният фонд за развиване на селското стопанство (IFAD) дружно приканиха за незабавно финансиране, с цел да оказват помощ за намаляване на последствията от климатичните промени в Африка. Температурите в Южна Африка се повишават с двойно по-голяма от междинната стойност в международен мащаб, съгласно Международния панел за изменението на климата, а районът включва шест от деветте африкански страни, избрани за най-силно наранени от неподходящото време през идващите години - ДР Конго, Малави, Мозамбик, Танзания, Замбия и Зимбабве.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР