Рекордните 40 кг златни изделия са задържани при проверка на

...
Рекордните 40 кг златни изделия са задържани при проверка на
Коментари Харесай

Злато за над 2,2 млн. лв. задържаха на Дунав мост 2

Рекордните 40 кг златни произведения са арестувани при инспекция на лек автомобил на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост Видин-Калафат ", оповестяват от Прокуратурата. Около 16 часа в сряда митничари от отдел „ Борба с наркотрафика “ в Търговско дружество " Митница Русе " спрели за инспекция лек автомобил с немски регистрационен номер. Водачът и неговият сателит - български жител, декларирали, че пътуват от България за Германия и транспортират единствено персонален багаж. Колата обаче била отклонена за щателна митническа инспекция, при която бил открит двоен под на купето с завършени тайници. Отварянето им се правило със специфичен електрически механизъм през запалката на автомобила. В двата тайника били открити 64 пакета и кутии с бижутерийни произведения с общо тегло 41,600 кг, осведомят от Нова телевизия.
Според първична експертна информация продуктите са украшения от 14-каратово злато, чиято цена на едро е над 2,2 млн. лева

В качеството на обвинени за осъщественото незаконно действие са привлечени пътуващите в автомобила Е.Ф. и Б.А. Предстои Окръжната прокуратура във Видин да внесе в съда искане за налагане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР