Рекордните 26 милиона американци вероятно са потърсили обезщетения за безработица

...
Рекордните 26 милиона американци вероятно са потърсили обезщетения за безработица
Коментари Харесай

10-годишният бум на заетостта в САЩ се стопи за месец

Рекордните 26 милиона американци евентуално са потърсили компенсации за безработица през последните пет седмици, което значи, че всички работни места, основани по време на най-дългия взрив на заетостта в историята на Съединени американски щати, са били отстранени за към месец в резултат на коронавирусната зараза, предава Reuters.

Днес следва Министерството на труда да разгласява седмичния си отчет за безработица, който се чака да усили мрачните настроения, добавяйки още отрицателни данни към досегашните. Статистиката идва на фона на възходящите митинги против блокирането на цялата страна поради Covid-19.

Президентът Доналд Тръмп, претендент за втори мандат на тазгодишните избори, също има предпочитание да рестартира парализираната стопанска система. В сряда той приветства подхванатите по места стъпки към обновяване на бизнес интензивността, които идват макар предизвестията на здравните специалисти за евентуален нов скок на инфекции.

“Американската стопанска система “изхвърля ” работни места с темпове и мащаби, които не са били регистрирани в никакъв случай до момента ”, разяснява Скор Андерсън, основен икономист в Bank of the West в Сан Франциско. “Сравнява се с естествено злополучие в народен мащаб. ”

Предварително изследване на Reuters сочи, че настояванията за безработица през седмицата, завършила на 18 април, възлизат на 4.2 милиона. Считана за невъобразимо висока до преди два месеца, тази численост би била по-ниска по отношение на миналата седмица, когато бяха регистрирани 5.245 млн. заявки.

Очаква се общият брой на молби за безработица в Съединени американски щати да е достигнал 26.2. Най-голямата стопанска система в света съумя да сътвори 22 млн. работни места по време на взрива на заетостта, почнал през септември 2010 година Всичко това, наподобява, внезапно завърши през февруари тази година. /economic.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР