Рекордните 150 000 души се включиха в Милано в протест

...
Рекордните 150 000 души се включиха в Милано в протест
Коментари Харесай

Протест за климата привлече в Милано рекордните 150 000 човека

Рекордните 150 000 души се включиха в Милано в митинг за климата на младежкото придвижване "Петъци за бъдещето ", съобщи ДПА, като се базира на уредниците.

Италианската информационна организация АНСА заяви за броя на участниците, цитирайки представител на "Петъци за бъдещето " в Милано. Сегашният митинг усъвършенства предходния връх за присъединяване в проява в Италия, подложен още веднъж в Милано през март, когато се събраха 100 000 души.
8
Протести за климата имаше на над 150 места в Италия. По-рано през седмицата министърът на образованието Лоренцо Фиорамонти прикани учителите да не санкционират тези, които в петък пропущат занятия поради митингите.

В Рим доста младежи се включиха в шествие покрай Колизея. В Неапол съгласно уредниците са се събрали над 100 000 стачкуващи, а в Торино - съвсем 100 000. В Палермо е имало напрежение, откакто към 30 облечени в черно младежи, евентуално последователи на десницата, са се пробвали да нарушат митинг в града. Някои хора са се уплашили и са се разбягали. Намесили са се полицейски сили за битка с безредиците.
8
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР