Рекордните 140,4 тона кокаин се били конфискувани в Европейския съюз

...
Рекордните 140,4 тона кокаин се били конфискувани в Европейския съюз
Коментари Харесай

Разраства се търговията с дрога по интернет

Рекордните 140,4 тона кокаин се били иззети в Европейския съюз през 2017 година, двойно повече от миналата година.
Това открива отчет на европейската организация за наблюдаване на опиатите, оповестен и представен от ДПА, оповестява Дарик.

В изследването на Европейския център за наблюдаване върху опиатите и зависимостта от опиати се акцентира, че интернет прави допустимо за дребни групи и дори обособени лица да популяризират опиати.

Посочват се доказателства, че роля за това играят обществени медии, техники за шифроване и " черни пазари " по уеб страници, които не са обществено налични ". Въпреки че продажбите онлайн имат дребен дял в пазара на опиати, размерът им се удвоява всяка година, споделят от европейската организация. Докладът загатва за евентуална " юберизация " на търговията с кокаин - както заведенията за хранене на " Юбер " доставят услуги, по този начин кокаиновите " прът центрове " употребяват куриери да правят бързи и гъвкави доставки.

Друг огромен проблем е засилената приложимост на превозени по море контейнери за вкарването на огромни количества кокаин в Европа, като измежду значимите фактори е размера на пристанището. През холандския порт Ротердам, който е най-големият в Европа - на ден минават по 35 000 контейнера и подобен размер изисква автоматизация за повече успеваемост, сподели шефът на центъра Алексис Гусел. По думите му автоматизацията понижава опцията за корупция на служебни лица.

Цените на дребно на кокаина остават постоянни, до момента в който чистотата на субстанцията се покачва, открива центърът. Но с изключение на нарасналата досегаемост в Европа до опиати, добити от растения, производството на синтетични опиати на континента " се разраства, диверсифицира и става все по-иновативно ", написа в отчета.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР