Рекордни суми за купуване на гласове по Черноморието седмица преди

...
Рекордни суми за купуване на гласове по Черноморието седмица преди
Коментари Харесай

Седмица преди изборите: Рекордни суми за купуване на гласове по Черноморието

Рекордни суми за пазаруване на гласове по Черноморието седмица преди изборите. Офертите, съгласно източници на " По света и у нас ", доближават рекордните 300 лева на глас. До гласуващите обаче доближават едвам 50 лева от тези пари.

Вижте повече детайлности в директното включване на Иво Никодимов.

Схемата за обезпечаване на гласове за болшинство в Общинския съвет на Несебър се осъществя главно в селата към общинския център, като се залага на две подсхеми.

Едната е посредством пазаруването на ромския избор в Оризаре. Разследващи през вчерашния ден са влезнали в дома на кмета на Оризаре Неделчо Недялков, който на тези избори не се е кандидатирал Според информация на " По света и у нас " в дома на кмета са търсени описи с гласоподаватели, само че такива не са открити.

Кметът е трябвало да заведе проверяващите до домовете на двама от ромските водачи, които отговаряли за гласуването на представителите от ромски етнос.

Единият от тях е арестуван за разпит, откакто в дома му са открити описи на хора и копия от персонални карти. Подозренията се, че той е от това равнище в схемата, което заплаща на кройния гласоподавател откакто получи доказателство, че на бюлетината е маркиран верния номер.

В дома на различен ромски водач от прилежащото село Тънкова също са открити описи на гласоподаватели и копия на персонални карти. Той също е отведен за разпит. Хората в селото отхвърлят да са им предлагани пари за изборите.

Втората подсхема за обезпечаване на гласове е посредством сезонните служащи в част от хотелите в Слънчев бряг и Несебър. Те са регистрирани по сегашен адрес точно в Тънково, Оризаре и Обзор, и са подали заявки, че ще гласоподават на локалните избори в Несебър, а не в общините където живеят непрекъснато.
 Акция по морските курорти против пазаруването на гласове Акция по морските курорти против пазаруването на гласове
Мащабна интервенция на ГДБОП и КПКОНПИ се организира на територията на Несебър, Слънчев Бряг и Свети Влас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР