Рекордни жеги днес. Температурите стигнаха до опасните 39 градуса. Затова

...
Рекордни жеги днес. Температурите стигнаха до опасните 39 градуса. Затова
Коментари Харесай

Множество сигнали за колабирали от жегите хора

Рекордни жеги през днешния ден. Температурите стигнаха до рисковите 39 градуса. Затова е в действие жълт код за високи температури в цялата страна. Екипите на Спешна помощ в София реагираха на голям брой сигнали за колабирали в жегата, оповестява Нова телевизия.

Всяка от близо 20 коли за спешна помощ на промяна посети най-малко по два адреса, свързани с горещото време.

В " Пирогов " беше признат през днешния ден и мъж на 82 години, който е получил инфаркт в топлото време. От общината раздаваха вода на жителите.

Още по обяд екипът на доктор Петров потегля към втори адрес поради горещините. Данните са, че на стара дама ѝ е прилошало и е колабирала на улицата. На място се открива, че дамата е в схващане, а хората в региона са й помогнали с вода.

„ Подобни пациенти се одобряват в болнично заведение, в случай че в действителност има данни за тежка дехидратация. Ако демонстрира положителни витални индикатори ние няма по какъв начин да ги хоспитализираме и остават на място ”, споделя доктор Евгени Петров от Спешна помощ.

След прегледа от лекар Петров се оказва, че няма потребност дамата да бъде откарана в болница. Както в този случай, екипите на Спешна помощ през днешния ден реагираха главно на обстановки, в които на възрастни хора им е прилошало. Когато става дума за възрастни хора, лекарите дават съответни препоръки.

Ключовото е да се заобикалят топлите часове. „ Възрастните би трябвало да бъдат подсещани да се хидратират, да заобикалят мазни храни, изключително в случай че са на антихипертензивна терапия в действителност не би трябвало да подценяват хидратирането като рисков фактор за сходни колапси ”, споделят експерти. И още един съвет – хората да заобикалят тъмни облекла, да не не помнят да излизат с шапки и да вървят по сенчести места.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР