Рекордни жеги днес. Температурите стигнаха до опасните 39 градуса. Затова

...
Рекордни жеги днес. Температурите стигнаха до опасните 39 градуса. Затова
Коментари Харесай

Днес в София беше истински ад ВИДЕО

Рекордни жеги през днешния ден. Температурите стигнаха до рисковите 39 градуса. Затова е в действие жълт код за високи температури в цялата страна. Екипите на Спешна помощ в София реагираха на голям брой сигнали за колабирали в жегата.

Всяка от близо 20 коли за спешна помощ на промяна посети най-малко по два адреса, свързани с горещото време. В Пирогов беше признат през днешния ден и мъж на 82 години, който е получил инфаркт в топлото време. От общината раздаваха вода на жителите.

Още по обяд екипът на лекар Петров потегля към втори адрес поради горещините. Данните са, че на стара дама й е прилошало и е колабирала на улицата. На място се открива, че дамата е в схващане, а хората в региона са й помогнали с вода.

„ Подобни пациенти се одобряват в болнично заведение, в случай че в действителност има данни за тежка дехидратация. Ако демонстрира положителни витални индикатори ние няма по какъв начин да ги хоспитализираме и остават на място”, споделя доктор Евгени Петров от Спешна помощ.

След прегледа от лекар Петров се оказва, че няма потребност дамата да бъде откарана в болница. Както в този случай, екипите на Спешна помощ през днешния ден реагираха главно на обстановки, в които на възрастни хора им е прилошало.

Когато става дума за възрастни хора, лекарите дават съответни препоръки. Ключовото е да се заобикалят топлите часове.

„ Възрастните би трябвало да бъдат подсещани да се хидратират, да заобикалят мазни храни, изключително в случай че са на антихипертензивна терапия в действителност не би трябвало да подценяват хидратирането като рисков фактор за сходни колапси”, споделят експерти.

И още един съвет – хората да заобикалят тъмни облекла, да не не помнят да излизат с шапки и да вървят по сенчести места.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР