Рекордната серия на Уолстрийт продължава да привлича вниманието на инвеститорите,

...
Рекордната серия на Уолстрийт продължава да привлича вниманието на инвеститорите,
Коментари Харесай

Лихвените очаквания продължават ръста на Уолстрийт

Рекордната серия на Уолстрийт продължава да притегля вниманието на вложителите, както на тези, които чакат опазване на растежа, по този начин и на спекулантите, които залагат на идното превръщане на пазара. Интересното е, че и зад претекстовете на двете страни стоят доста основателни аргументи и те бяха засилени през миналата седмица.

Засега печелившата страна са несъмнено биковете, като американските показатели направиха сред 1 и 2% за интервала. Технологичните бумаги се представяха по-добре от останалите и NASDAQ 100 също съумя да регистрира върхове. Производителите на чипове имаха няколко положителни сесии, само че към този момент този бранш изостава от представянето на пазара. Именно в такива разминавания сред огромните компании и няколко други бранша се крият претекстовете за продажба на акции.

Акциите на дребните компании по пазарна капитализация изостават от целия пазар. Индексите регистрират върхове, само че делът на акциите, които са на рекордни стойности е доста дребен по отношение на предходните върхове. Това демонстрира смисъла на огромните компании за настоящия напредък на борсовите показатели в Съединени американски щати и в това време е доста притеснително, тъй като точно по-малките сдружения са виновни за множеството работни места в страната.

Интерес съставлява и метода, по който става следващото повишаване на показателите. Оборотите са ниски, като това се вижда най-много при борсово търгуваните фондове върху показатели. Те записват ниски размери, което обаче не е спънка за повишаване на цените по време на бичия пазар.

Слабата търговия се асоциира с лятната интензивност, само че връщането на вложителите след националния празник в Съединени американски щати не се усети във връзка с размерите. През множеството сесии през седмицата се наблюдаваше и придвижване на показателите в доста стеснен обхват, последван от скокове отвън американската търговия.

Това демонстрира преобладаващото значение на автоматизираната търговия от хедж фондовете. Все още няма опити за пробив надолу, както можеше да се чака по време на седмицата, през която ръководителят на Федералния запас рапортува пред Конгреса и Сената за желанията на централната банка във връзка с лихвите и за положението на американската стопанска система. Джером Пауъл се опита да не звучи отрицателно, само че подготовката за понижение на лихвите демонстрира тъкмо противоположното.

Фондовият пазар следва да оцени корпоративните облаги, които ще бъдат оповестени през идващите седмици, както и съвсем сигурното намаляване на лихвите в края на месеца.

Негативните прогнози за облагите до момента предвещават слаби резултати на годишна база. Именно намаляването на упованията основава опцията за положителни изненади в корпоративните вести. Отчетите ще стартират с финансовия бранш, който също изостава от целия пазар.
Автор: Цветослав Цачев, Елана Трейдинг
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР