Рекордна смъртност в България през октомври, отчита Националният статистически институт.

...
Рекордна смъртност в България през октомври, отчита Националният статистически институт.
Коментари Харесай

НСИ: Рекордна е смъртността у нас през октомври

Рекордна смъртност в България през октомври, регистрира Националният статистически институт. Над 11 000 българи са умряли през последния месец, до момента в който за същия интервал на предходната година са били 9526.
Увеличение на смъртността се вижда във всяка една седмица на октомври спрямо 2019 година До 4 октомври покачването е с 5,6%. Следващата седмица с 8,7%, по-късно 9%. В седмицата след 19 октомври умрелите са 24,5% повече в съпоставяне със същия интервал на 2019 година, като при започване на ноември се стига до над 32% повече умряли.
 Американска прогноза: Хиляди смъртни случаи от COVID-19 в България Американска прогноза: Хиляди смъртни случаи от COVID-19 в България
Ако не съблюдаваме никакви ограничения, то жертвите на COVID-19 в България до началото на февруари, 2021 година, ще са 18 600. Това пресмятане п...
“Не може да се каже, че е нещо невиждано. Разбира се, че може да се обвърже ненапълно с, тъй като фактически данните за октомври са по-необичайни, само че в случай че съпоставим данните за цялата година или за студените месеци за последните 5 години, може да се види, че броят на умрелите не е доста по-различен “, съобщи пред bTV Таня Черкезова от центъра за проучване на популацията към Българска академия на науките.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР