Рекордна глоба от 4,5 млрд. евро беше наложена от френски

...
Рекордна глоба от 4,5 млрд. евро беше наложена от френски
Коментари Харесай

Швейцарска банка беше глобена с 4,5 млрд. евро във Франция

Рекордна санкция от 4,5 милиарда евро беше наложена от френски съд на швейцарската банка UBS. Финансовият колос беше упрекнат в пране на пари и нелегално предложение на финансови услуги. Акциите на банката паднаха с съвсем 5%.

Криминалният съд в Париж откри, че сред 2004 година и 2012 година швейцарската банка е пособия на богати французи да перат пари и да укриват приходите си от данъчните служби. Общата стойност на укритите налози възлиза на 10 милиарда евро.

Служители на швейцарския клон са били пращани във Франция и за предложение на финансови услуги. Според френското право такова предложение без нужното позволение е незаконно.

Услугите са били предлагани на известни спортисти и предприемачи по време на спортни и музикални събития.
 © EPA / БГНЕС
Според управлението на UBS следствието и обвиняванията са напълно политически. От банката ще апелират решението, без да дават други детайлности.
Патрик де Файе - някогашен общоприет шеф на UBS: Без коментар.
Преди решението на съда да стане факт е имало извънсъдебно съглашение, съгласно което банката трябвало да заплати малко над 1 милиарда евро. Това съглашение било отхвърлено от управлението на банката поради преценка, че сумата е прекомерно висока.

Ако обжалването удостовери присъдата, банката ще заплати санкции на стойност 3 милиарда и 700 млн. евро, плюс още 800 милиона евро обезщетения към френското държавно управление.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР