Рекорден улов с изкуствена примамка постигна балчиклията Виктор Лучиянов, съобщи

...
Рекорден улов с изкуствена примамка постигна балчиклията Виктор Лучиянов, съобщи
Коментари Харесай

Нов световен рекорд! Виктор от Балчик отиде на Халкидики и извади гигантско хищно чудовище

Рекорден улов с изкуствена стръв реализира балчиклията Виктор Лучиянов, заяви Радио Варна. На 22 юни в гръцкото море край Халкидики, известният с прякора си Fishmaster, извади колосален групер – дължина 176 см и тегло повече от 70 кг.

Невижданият образец е уловен с въдица на 140 метра дълбочина. Според мореплавателя от Балчик това е международен връх. Твърди го, тъй като има богат опит и в други морета, в разнообразни точки на света.

Гърците бяха подготвени да ми платят 3000 евро за тази риба, само че я хапнахме с другари, направена по гръцки със средиземноморски сосове”, показа Лучиянов, представен и от Нова Варна. По думите му до момента записаният връх за улов на този тип с изкуствена стръв е 48 кг. Балчишкият връх също ще бъде регистриран.

Над 200 гърци са се снимали с деликатесната риба, преди да се пристъпи към приготвянето и. „ Отидох там за два дни, демонстрирах им по какъв начин се прави и в този момент съм тук”, с горделивост съобщи балчиклията.

Рофусът е най-известният Групер в Средиземно море и Северно Африканското крайбрежие. Носи се славата, че има най-хубав усет от всички средиземноморски риби. за която има испанска сентенция испански,,De la mar el mero y de la tierra el carnero “ – От морето дивия групер, а от земята агнето).

Рофусът е извънредно огромна риба с овална тяло, огромна тава, необятна уста и изпъкнала долна челюст, с цел да улови плячката си. Обикновено пораства с дължина сред 50 и 100 см и тежи от 3 до 10 кг. Тя може да нарасне до 150 сантиметра дължина и да надвиши 40 кг тегло. Това са доста алчни и едни от най-големите хищници в Средиземно море.

Според Виктор Лучиянов, който сега риболовства в региона на Калиакра, уловът по Черноморието също ще е доста сполучлив – сега има сафрид, а на есен се чака лефер, паламуд и чернокоп.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР