Рекорден спад на турската лира ден преди балотажа на президентските

...
Рекорден спад на турската лира ден преди балотажа на президентските
Коментари Харесай

Какви са нагласите за предстоящия президентски двубой в Турция?

Рекорден спад на турската лира ден преди балотажа на президентските избори. На финалната права един против различен се изправят настоящият президент Реджеп Ердоган и главният му конкурент Кемал Кълъчдароглу. Предизборната борба завърши, а на следващия ден изборният ден стартира в 08:00 часа.

Това е първият балотаж в Турция. Ердоган закри акцията си с величествен протест в Истанбул и даже пя персонално любовна ария на почитателите си. Ако някой каже, че не може да отиде до секцята, ще го заведем, нали, няма да подволим някой да не гласоподава, нахъса своите президентът, който има преднина от първия тур пред претендента на опозицията.

По време на закриването на совята капания през днешния ден Кемал Кълъчдароглу се оплака от тотално затъмнение. По думите му управляващите пречели той да получава телевизионни участия и по този метод спирали връзката с неговите симпатизанти. Той сподели още, че изборите са недостойни и назова Ердоган „ страхливец ”

Риториката на Ердоган не беше по-различна, написа " 24 часа ". Той укори своя конкурент, че поляризира нацията посредством провокации. Ердоган изрази убеденост в своята победа и се обърна към симпатизантите си с думите: „ Както виждате, те ще изгубят ”.

Настояването на опозицията Турция да се трансформира в парламентарна република не е просто предизборна примамка, споделя актуалният народен представител от Народно-републиканската партия Юксел Йозкан. По думите му, сега Меджлиса е единствено условност.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР