Рекорден ръст на чуждестранните туристите през лято 2018 и очакван

...
Рекорден ръст на чуждестранните туристите през лято 2018 и очакван
Коментари Харесай

Рекорден ръст на чуждите туристи това лято

Рекорден растеж на задграничните туристите през лято 2018 и предстоящ мощен зимен сезон - тези трендове, подкрепени със статистически данни бяха показани от министъра на туризма Николина Ангелова в Народното събрание. Те бяха оповестени след запитване на депутатите Ася Пеева и Павел Христов по време на парламентарния надзор.

Народните представители желаеха конкретика какви са окончателните резултати от летния туристически сезон за 2018 година, осъществени растежи и в какъв размер са те във връзка с месеците май и септември.
 Ася Пеева

По данни на министър Ангелкова последните 3 години бележат рекордни резултати в бранша, а измежду ограниченията за опазване на тази наклонност е и удължаването на летния и зимен сезон. „ По данни на Българска народна банка приходите от интернационален туризъм за януари-септември 2018 година възлизат на 3,2 милиарда евро, като растежът по отношение на същия интервал 2017 година е 7%. До октомври тази година над 8 400 000 са задграничните туристически визити, те нарастват с близо 5% за същия интервал година по-рано “, съобщи Ангелкова.

По отношение „ крилата “ на сезона единствено за май общият брой задгранични туристически визити в България е близо 715 000, растежът по отношение на май 2017 година е 15,8%. За май и септември общият брой визити е близо 1 700 000 чужденци или общ растеж от 9,8%. Приходите от интернационален туризъм за двата посочени от Ася Пеева месеци възлизат на 680 млн. евро. По данни на отрасловото министерство миналия летен сезон е бил изключително сполучлив, а заложените преди началото му прогнози са били осъществени.

За юни-септември 2018 общият брой туристически визити на чужденци е бил близо 5 500 000. Ръстът по отношение на същия интервал предходната година е над 4%, като се работи в посока резистентност на България като предлагана дестинация.-->

Юни-август тази година 41% от осъществените почивки от български жители са били в страната ни, те са посетили освен Черноморието, само че и вътрешността на страната. По този метод се предизвикват и развиват културно-историческите дестинации, основаването на винено-кулинарни направления, обхващащи над 100 общини.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР