Рекорден приход от 59 млрд. долара отбеляза технологичният гигант Samsung

...
Рекорден приход от 59 млрд. долара отбеляза технологичният гигант Samsung
Коментари Харесай

Рекордни продажби на Samsung след забраните за Huawei

Рекорден доход от 59 милиарда $ означи софтуерният колос Samsung през третото тримесечие на годината, на фона на възбраните, наложени на главния ;w съперник Huawei.

Основни източници на събраните средства са продажбите на смарт телефони, при които се следи растеж от 50%, до момента в който облагите на микрочипове набъбнаха с 82%, написа „ Би Би Си “.

С това чистата облага на корейската компания за тримесечието е 8.3 милиарда $ – нарастване с 49% по отношение на същия интервал на предходната година.

Това значително се дължи на рестрикциите против китайския телекомуникационен бранд Huawei, инициирани от Съединени американски щати, като една от последните ограничения е предизвестието за налагане на санкции на всички задгранични компании, които продават чипове на Huawei без лиценз. Администрацията на Доналд Тръмп е вдигнала мерника на редица марки, свързани с Китай, заклеймявайки ги като рискови за националната сигурност, в това число TikTok и WeChat.

Бумът на чиповете

Силните резултати на Samsung идват на фона на консолидацията в промишлеността с микрочипове в Щатите. Тези съставни елементи имат необятен набор от приложения, което накара едни от главните играчи на пазара да влагат в тази посока в последните месеци.

Тази седмица колосът AMD разгласи, че купи марката Xilinx за 35 милиарда $, а през септември Nvidia се съгласи да придобие английския производител на чипове за мобилни устройства Arm за 40 милиарда $.

Бумът на Covid-19

Изолацията по време на пандемията, която накара мнозина да работят от домовете си, усили търсенето на избрани чипове, само че все пак, Samsung предвижда по-тежки времена в бъдеще, с намаляването на облагите през четвъртото тримесечие.

Компанията чака по-слабо търсене на чипове от клиенти на сървъри и по-ожесточена конкуренция при смарт телефоните и потребителската електроника.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР