Рекорден награден фонд са подготвили организаторите от Столична община и

...
Рекорден награден фонд са подготвили организаторите от Столична община и
Коментари Харесай

Рекорден награден фонд на Витоша Летен Фест 2018

Рекорден награден фонд са подготвили уредниците от Столична община и София – Европейска столица на спорта за участниците в четвъртото издание на Витоша Летен фест. Събитието е тази неделя от 11 ч. на поляната пред хижа Момина канара, където по традиция се събират хиляди фенове на планината, чистия въздух и дейния метод на живот през празничните дни. Спортният празник включва надпревари, занимателна стратегия, песни, демонстрации и танци, за феновете са планувани подиуми с благоприятни условия за доста игри, занимания, томболи и награди. Като спомагателна страст децата ще могат да употребяват гратис опънатия над Боянската река алпийски тролей, обезпечен от “Мачирски спорт “. Интересът към този момент е по-голям към планинското тичане, където измежду подалите поръчки са известните ни състезатели Мариела Нинова, Александър Спасов и други, стана ясно на днешната Пресконференция, само че която участваха Анатоли Илиев - орг. секретар на София - Европейска столица на спорта, Даниел Дуков - състезателен шеф на феста, Аспарух Мачирски и Тодор Киров от уредниците.

Както постоянно участниците са освободени от стартови такси, а уредниците още веднъж са обезпечили безвъзмезден превоз, автобусите потеглят от нац. стадион „ Васил Левски “ в 8.00 ч., където за транспортиране на велосипедите ще има специфичен рейс.

ДИСЦИПЛИНИ:
- Състезание по планинско тичане – старт в 11.00 ч. по 14 км трасе „ Кумата “
- Състезание по планинско колоездене - старт в 11.15 ч. по 7/21 км (една/три обиколки) трасе „ Копитото “
- Туристически поход – начало 11.25 ч. по 3.5 км трасе „ Обичам Витоша “ към 2 часа

ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ:
За тичане и колоездене: юноши и девойки (16-18 г.), мъже и дами (19-40 г.); ветерани мъже и дами (40+);
За похода: Без ограничавания

ТРАСЕ:
По препоръчан от уредниците маршрут за другите дисциплини по спортове.

ПОДКРЕПИТЕЛНИ ПУНКТОВЕ:
Ще има два подкрепителни пункта – един по трасето за колоездене и един по маршрута на бягането – хижа Еделвайс.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:
Всички участници се състезават по свое предпочитание и на лична отговорност, за което попълнят декларация при регистрацията. Участниците се задължават да се движат по маркировката и да съблюдават Закона за придвижване по пътищата, преди, по време и след надпреварата. Състезателите да носят персонални карти или училищен книжки и да бъдат екипирани с нужната екипировка – участниците в надпреварата по колоездене крос–кънтри е наложително да са с каски и е целесъобразно да са с очила, ръкавици и наколенки. Препоръчително е да си създадат авансово застраховки.

СТАРТОВА ТАКСА:
Участниците са освободени от стартови такси.

КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ:
Класиралите се на първите три места в дисциплините планинско колоездене и планинско тичане ще получат медали плюс материални награди и ще си разделят награден фонд от 5400 лв., разпределен както следва: за мъже и дами - по 400 лева за първенците, по 250 лева за вицешампионите и по 150 лева за спечелилите бронз; за юноши и девойки и за ветерани мъже и дами – по 150 лева за първенците, по 100 лева за вицешампионите и по 50 лева за наредилите се на трето място. Всеки участник в бягането и колоезденето ще получи подарък дъждобран. Участниците в туристическия поход ще получат сувенир на събитието.

НАГРАЖДАВАНЕ НА ПРИЗЬОРИТЕ:
13.00 часа в зоната на старт/финала.

ТРАНСПОРТ:
На искащите да се включат в събитието ще бъде обезпечен публичен превоз от София: потегляне в 8.00 ч. от Национален стадион „ Васил Левски (паркинга пред централния вход, там рейсовете ще са означени с табели на събитието) до м. Златните мостове - и назад след привършване на събитието потегляне от Златни мостове в 14.30 часа. За колоездачите ще бъде обезпечен превоз за транспортиране на байковете от нац. стадион „ Васил Левски “. Личните коли този ден ще бъдат паркирани край Златните мостове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР