Рекорден дъжд заля канализационната система на Ню Йорк в петък,

...
Рекорден дъжд заля канализационната система на Ню Йорк в петък,
Коментари Харесай

Рекорден дъжд в Ню Йорк наводнени улици и метро

Рекорден дъжд заля канализационната система на Ню Йорк в петък, изпращайки вълна от наводнения, която тече през улици и изби, учебни заведения, метро и транспортни средства в най-населения град в страната.

Водата се увеличи бързо и гневно, хващайки някои пътуващи неподготвени, до момента в който прекарваха през пиковия час в петък сутринта. Първите реагиращи се впуснаха в деяние, когато беше належащо, изтръгвайки хора от закъсали коли и изби, цялостни като вани.

Огромно количество дъжд се изля на интернационалното летище „ Джон Ф. Кенеди “ в Ню Йорк – близо 8 инча – от всеки различен от 1948 година насам. Едномесечно количество дъжд падна в Бруклин единствено за три часа, до момента в който беше изумен от някои от най-интензивните стихии количество превалявания петък сутринта.

Тези превалявания са признак на изменението на климата, споделят учените, с по-топла атмосфера, настояща като солидна гъба, способна да поеме повече водна пара и по-късно да я изцеди на интензивни тласъци, които елементарно могат да преодолеят остарелите отбрани против наводнения.

„ Като цяло, както знаем, този изменящ се модел на времето е резултат от изменението на климата “, сподели Рохит Агарвала, основен шеф по климата в Ню Йорк на конференция в петък заран. „ И тъжната действителност е, че нашият климат се трансформира по-бързо, в сравнение с нашата инфраструктура може да реагира. “
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР