Рекорден брой зрители се очаква да приветстват завръщането на Формула

...
Рекорден брой зрители се очаква да приветстват завръщането на Формула
Коментари Харесай

Рекорден брой зрители на Гран При на Канада

Рекорден брой фенове се чака да приветстват завръщането на Формула 1 в Канада след двегодишна пауза поради пандемията от ковид. Всички билети за надпреварата към този момент са разпродадени, а уредниците плануват към 320 хиляди почитатели през трите дни.

Надпреварата за Гран при на Канада ще се организира този уикенд на пистата „ Жил Вилньов “ в Монреал, а измежду акцентите се чака да попадне представянето на екипа на "Мерцедес " и на седемкратния международен първенец Люис Хамилтън (Великобритания), който е с болки в гърба след надпреварата в Азербайджан.

„ Гърбът ми ме убива “, призна Хамилтън на старта в Баку през предходната седмица.

И той, и съотборникът му Джордж Ръсел, предизвестиха, че подскачането на колите заплашва здравето им.

„ Не мога да опиша болката, която изпитвах, а в края се молех надпреварата да свърши “, добави английският водач.

В четвъртък той разгласява фотография с физиотерапевта си, добавяйки че това е първият ден, в който може да тича след старта в Баку.

Почти по същото време от Международната автомобилна федерация (ФИА) оповестиха нова техническа инструкция, която ще принуди тимовете да вдигнат колите си малко по-високо от земята в опит да лимитират подскачането. ФИА заяви, че намесата идва в полза на сигурността на водачите, защото несъразмерната отмалялост или болежка може да докара до обилни последствия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР