Рекорден брой заявки са получени тази година за участие в

...
Рекорден брой заявки са получени тази година за участие в
Коментари Харесай

Около 2 хиляди деца пристигат в Стара Загора за конкурса „Орфеево изворче“

Рекорден брой поръчки са получени тази година за присъединяване в 19-ото издание на Националния детски музикално-фолклорен конкурс „ Орфеево изворче “. Повече от 500 са самостоятелните участници по национално пеене и национални принадлежности, като се прибавят и груповите за конкуренцията в Стара Загора от 22 до 24 март се чака да дойдат над две хиляди души. Конкурсната стратегия ще се организира в четири зали - на Народно читалище „ Св. Климент Охридски 1858 “ (НЧ), на Младежкия дом, Зала № 33 на Регионалния исторически музей и танцовата зала на общинския фолклорен отбор „ Загоре “.
Официалното разкриване на състезанието е от 11 часа в НЧ „ Климент Охридски 1858 “, а от 19 часа ще бъде церемония концертът, отдаден на Деня на Тракия - 26 март.
„ Орфеево изворче “ е най-мащабният и най-утвърденият народен детски музикално-фолклорен конкурс . Организира се от едноименния Национален музикално-фолклорен съюз с поддръжката на община Стара Загора, Министерството на културата, Ротари клуб Стара Загора, Нов български университет, Регионален исторически музей - Стара Загора, Младежки дом - Ст. Загора, Ария България, КТ „ Подкрепа “, Ансамбъл „ Загоре “, НЧ „ Св. Климент Охридски 1958 “.
Тази година ще бъдат раздадени 18 едногодишни стипендии на самостоятелни участници от IV възрастова група и 18 еднократни парични помощи за III възрастова група по програмата на Мерките за протекция на даровити деца на културното министерство. По три парични награди по 100 лева дават Фондация „ Български фолклор “ и Ротари Клуб Стара Загора, ще има и две парични награди от по 500 лева на отличили се танцови сформира. Традиционно ще бъдат връчени Голямата премия на кмета на Стара Загора, Наградата на Тракийско сдружение „ Одринска епопея “ и голям брой други награди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР