Рекорден брой участници ще стартират тази неделя във Варненския лекоатлетически

...
Рекорден брой участници ще стартират тази неделя във Варненския лекоатлетически
Коментари Харесай

Рекорден брой участници се записват за Варненския маратон тази неделя

Рекорден брой участници ще започват тази неделя във Варненския лекоатлетически Маратон. В седмото издание на конкуренцията уредниците имат за приоритет да подтикват българското присъединяване и това докара до нечуван интерес към бяганията. До този миг са се записали над 753 спортисти, доста от поръчките са от задгранични бегачи, измежду които от Англия, Германия, Румъния и други

Рекордният брой искащи да започват наложи уредниците да обезпечат спомагателни стартови номера. Участниците могат да избират сред три дистанции – класическата от 42.195 км, полумаратонът на 21 км и по-кратката на 10.5 км, което е причина да се включат още любителина бяганията в България, поканени са лекоатлетическите  клубове и бегачески организации от цялата страна. Организацията е подкрепена отмного доброволци и хора на реда, конкуренцията ще се излъчи онлайн по спортно насочения канал на националната телевизия.

Стартът и тази година е тъкмо в 9.30 ч. по традиция от площад „ Независимост “ до Варненската опера. Първи потеглят участниците в класическия маратон, след тях през пет минути ще тръгнат тези в полумаратона и най-после бягащите 10.5 км. След старта маршрутът минава по централната пешеходна зона, навлиза от основния вход в Морската градина и там към този момент се вие по алеята около самия бряг.

Награждаванията се чакат от 11.00 до 11.20 ч. за 10 и 21 км, а призьорите в класическия маратон ще бъдат отличени в 12.30 ч. Парични награди са планувани за първите шестима при мъжете и дамите на 42.195 км и за първите трима в другите дистанции. Бонуси ще получат и най-бързите във всички бягания измежду „ ветераните “ над 45 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР