Рекорден брой участници са подали заявки за предстоящата идния месец

...
Рекорден брой участници са подали заявки за предстоящата идния месец
Коментари Харесай

Рекорден брой петобойци пристигат за Световната купа в София

Рекорден брой участници са подали поръчки за идната идния месец у нас Световна купа по съвременен петобой. Турнирът е плануван от 10 до 14 април в София и в него ще вземат участие над 170 състезатели от 30 страни, с 4 повече от предходната година. Досега поръчки са подали 89 мъже и 81 дами.

Състезанията още веднъж са част от самодейност “София – европейска столица на спорта “ и предизвикат голям интерес, защото се явяват олимпийска подготовка за Игрите в Токио идната година. От извоюваните тук точки ще зависи класирането за надпреварите в Япония. България има привилегията да провежда една от общо четирите международни купи за годината, които се допълват от заключителен шампионат.

Тази година елитните съревнования стартираха през февруари в Кайро, ето и останалите най-силни надпревари на планетата: в София, в Кечкемет (Унгария) и в Прага (Чехия), а огромният край е в Токио, тъй като ще бъде тестово съревнование за Олимпиадата през 2020 година

София е втори кръг от веригата тази година, финалът е в Токио
Ето и цялостната стратегия на шампионатите за Световната купа през 2019 година
Семеен кодекс 1 Кайро (Ег) 26 февруари – 3 март
Семеен кодекс 2 София (Бъл) 10-14 април
Семеен кодекс 3 Шекешфехервар (Унг) 1-5 май
Семеен кодекс 4 Прага (Чех) 21-26 май
Семеен кодекс Финал Токио (Яп) 27-30 юни

Показателно е отпадането на шампионатите в Съединени американски щати и на този декор, непокътнатото българско домакинство е още по-впечатляващо. Европейският шампионат за мъже и дами тази година е в Бад (Вбр) от 6 до 11 август, а Световното състезание е в Будапеща (Унг) от 1 до 8 септември.

Наред с това, тази година страната ни ще е хазаин и на още едно извънредно значимо за петобоя състезание. От 18 до 23 юли 2019 година София ще провежда Световния шампионат за младежи и девойки до 17 и до 19 година, който ще бъде дебютен в историята на UIPM.

Олимпийски и международни първенци и медалисти идват у нас
Сега, за Световната купа през април в София ще дойдат всички огромни звезди в този спорт, измежду тях десетки международни, европейски и олимпийски първенци и медалисти. В елитната компания ще има и солидно българско присъединяване. Страната ни ще се показа с 12 състезатели – 7 мъже и 5 дами. С максимален интерес чакаме изявите на двамата медалисти от последното Световно състезание Явор Пешлеевски и Тодор Михалев, спечелили бронз в щафетата на шампионата на планетата в Мексико предишния септември. Предстоящият в София втори кръг за Световната купа е още един късмет на българите да покажат капацитета си, освен това пред родна аудитория. Повечето от националните състезатели са млади, още в младежка и юношеска възраст, само че извънредно амбициозни. Това съревнование ще им помогне да натрупат опит и да се срещнат със международния хайлайф в модерния петобой.

Ето и цялостната стратегия на Световната купа София 2019:
9 април, вторник – тест на конете и Откриване от 20 ч.
10 април, сряда, 9.00–17.00 ч. дами полуфинали (без конен спорт)
11 април, четвъртък, 9.00-17.00 ч. мъже полуфинали (без конен спорт)
12 април, петък 9.30-18.30 ч. край дами
13 април, събота 9.30-18.30 ч. край мъже
14 април, неделя 9.30-17.30 щафета микс (един мъж и една жена)

Плуването ще се състои на комплекс “Диана”, фехтовката – в хандбалната зала на НСА, а ездата и комбинираната дисциплинираност (бягане и стрелба) е на тревния плац при централния вход с арката на НСА “Васил Левски”. Най-интересното в дните с финали ще бъде сред 15 и 18 ч. въз основата на НСА, кулминационната точка е комбинираната дисциплинираност със старт в петък и в събота от 18 ч. и в неделя от 17 ч., незабавно по-късно са награждаванията и последния ден – закриването.

Авторитетни посетители и лайфстрийминг от UIPM

Много представително ще е наличието на управлението на Международния съюз по съвременен петобой (UIPM). Наред с президента Клаус Шорман и генералния секретар госпожа Шайни Фанг, в България идва екип от 22 души, които ще оказват помощ за организацията и логистиката на конкуренциите. Общо гостите с рефери и обслужващ личния състав ще бъдат над 300. Тук ще бъдат и няколко тв експерти, осигуряващи директното предаване посредством лайвстрийминг за многото искащи да проследят надпреварите онлайн. Линкът на който ще тече картината от София е www.uipmtv.org.

Много колоритна гала се приготвя за тържественото разкриване на Световната купа, планувано за 9 април, вторник, от 20 ч. в Парк хотел Витоша. Няколко фолклорни групи ще покажат на гостите най-хубавото от българските национални танци, преди дефилето на нациите.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР