Рекорден брой служебни кучета за хора с увреждания - общо

...
Рекорден брой служебни кучета за хора с увреждания - общо
Коментари Харесай

Мтел и фондация „Очи на четири лапи” обучават рекорден брой кучета водачи

Рекорден брой служебни кучета за хора с увреждания - общо 15 - получиха публично фамилиятаМтел, на обичайното кръщаване, което се провежда за десети следващ път от телекома и фондация „ Очи на четири лапи ". Събитието се организира в дома на фондацията и учебното заведение, където кучетата минават към финалната и най-важна част от образованието си за водачи и асистенти.

Вече 14 години Мтел разпространява и поддържа задачата на фондация „ Очи на четири лапи ", която е единствената организация у нас, учаща кучета водачи за слепи хора. Училището е дипломирало 62 кучета водачи и 4 кучета асистенти - 56 кучета от тях са при своите стопани. Обучението на кучета асистенти започва през 2016 година, като тяхната роля е да оказват помощ на хора с двигателни проблеми. От тази година „ Очи на четири лапи " образова и кучета асистенти за диагностика на диабетични рецесии.

„ В Мтел постоянно сме подкрепяли значими дела. „ Очи на четири лапи " е един от тези планове, които трансформираха настройките на институциите и на обществото, към хората с увреждания. Искам да им благодаря и да допълня, че ни остава ще доста работа, само че съм сигурна, че дружно ще се оправим ", показа Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки " в Мтел.

„ Мтел бяха първите, които ни подадоха ръка за нашата задача. Те бяха до нас, когато концепцията за учебното заведение за кучета водачи още се реализираше на процедура и не престават да са с нас, когато разширяваме активността си и образоваме и кучета асистенти ", разгласи Албена Алексиева, ръководител на фондация „ Очи на четири лапи ". Тя добави, че без поддръжката на спонсори и донори, фондацията не би съществувала, тъй като 70% от средствата за работа се образуват точно по този метод.

Мтел е главен спонсор на фондация „ Очи на четири лапи " от 2003 година насам. Компанията поддържа и разпространява задачата на фондацията измежду обществото, като през годините е дарила над 500 000 лв. за идеята.

Основната активност на „ Очи на четири лапи " е да рехабилитира и реинтегрира хора със сетивни и двигателни увреждания благодарение на служебни кучета. Фондацията образова кучета водачи и безплатно ги дава на слепи хора, които също минават курс на образование за работа и живот със служебните кучета. Неправителствената организация също образова и инструктори и развива мрежа от приемни фамилии за социализация на бъдещи кучета водачи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР