Рекорден брой русенци се включиха в тазгодишната кампания Да изчистим

...
Рекорден брой русенци се включиха в тазгодишната кампания Да изчистим
Коментари Харесай

Рекорден брой русенци участваха в Да изчистим България заедно

Рекорден брой русенци се включиха в тазгодишната акция " Да почистим България дружно ", провела се на 14 септември, оповестиха от регионалната администрация.
По данни към края на вчерашния ден на територията на района в акцията са се присъединили 24 708 души, което е недостигнато число и все още е с повечe от 7500 участника по отношение на 2018 година
Екипът на Областна администрация Русе почисти региона към Телевизионната кула, като събра 75 чувала с боклуци.
Припомняме, че от своя старт през май 2012 година самодейността е получила поддръжката на повече от над 2 000 000 доброволци, като изчистени са общо 90 000 тона боклуци, което се равнява на 200 изцяло заредени самолета " Боинг 747 ".
Община Русе за поредна година се включи в екологичната самодейност. Традиционно, десетки чиновници на Община Русе също поддържаха самодейността, като се включиха в почистването на лесопарк " Липник ". Събрани са близо 126 кг боклуци.
Това е най-мащабната доброволческа самодейност у нас, която цели да построи социална сензитивност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България по-чиста и красива в дълготраен проект.
Екологичната акция отрежда челно място на България измежду страните с най-хубави доброволчески практики в грижата за околната среда в света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР