Рекорден брой русенци се включиха в тазгодишната кампания Да изчистим

Рекорден брой русенци се включиха в тазгодишната кампания Да изчистим ...

Рекорден брой русенци участваха в Да изчистим България заедно.

Рекорден брой русенци се включиха в тазгодишната кампания "Да изчистим България заедно", провела се на 14 септември, съобщиха от областната управа.
По данни към края на вчерашния ден на територията на региона в кампанията са се включили 24 708 души, което е недостигнато число и към момента е с повечe от 7500 участника спрямо 2018 г.
Екипът на Областна администрация Русе почисти района около Телевизионната кула, като събра 75 чувала с отпадъци.
Припомняме, че от своя старт през май 2012 г. инициативата е получила подкрепата на повече от над 2 000 000 доброволци, като изчистени са общо 90 000 тона отпадъци, което се равнява на 200 напълно заредени самолета "Боинг 747".
Община Русе за поредна година се включи в екологичната инициатива. Традиционно, десетки служители на Община Русе също подкрепиха инициативата, като се включиха в почистването на лесопарк "Липник". Събрани са близо 126 кг отпадъци.
Това е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план.
Екологичната кампания отрежда челно място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда в света.

Източник: actualno.com