Рекорден брой румънци и българи вече работят във Великобритания. Това

...
Рекорден брой румънци и българи вече работят във Великобритания. Това
Коментари Харесай

Dailymail оповести рекордна новина за българите и румънците, работещи на Острова

Рекорден брой румънци и българи към този момент работят във Англия. Това оповестява dailymail.co.uk, базирайки се на данни от публично изследване.

Според цифрите на службата за национална статистика работните места, заети от нашенци и румънци в Обединеното кралство, са съвсем 400 000 – 10 пъти повече по отношение на броят им преди 10 години, като единствено за последната нарастването е с 50 000, оповестява Блиц.

391 000 хиляди българи и румънци са били наети във Англия в интервала сред април и юни тази година, четири години след отпадането на ограничаването за работа на българи и румънци на Острова.

Изданието напомня, че преди 2014 година жителите на Румъния и България се сблъскаха с ограничение на заетостта във Англия, макар че бяха предоставени визи за работа в браншове като сезонно развъждане на плодове.

Сега имиграцията от двете страни не демонстрира признаци на закъснение, а в противен случай – усилва се.

Като цяло в Обединеното кралство работят 2,27 милиона жители на Европейски Съюз от април до юни - малко над 7% от общия брой на работещите 32,38 милиона души. Броят е понижен с 186,000 по отношение на година по-рано, само че въпреки всичко е по-висок от 2,23 милиона по време на гласуването в Брекзит през юни 2016 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР