Рекорден брой от 80% от всички служители на Siemens по

...
Рекорден брой от 80% от всички служители на Siemens по
Коментари Харесай

80% от всички служители на Siemens вече са акционери в компанията

Рекорден брой от 80% от всички чиновници на Siemens по света към този момент са акционери в компанията. Около 300 000 от общо 377 000 чиновници са се сдобили с акции с помощта на програмата Siemens Profit Sharing, надскачайки доста оповестената цел на немския тръст за към 200 000 служители-акционери до 2020 година

Siemens Profit Sharing бе основана през 2015 година с концепцията да се даде опция на всички чиновници отвън топ мениджърските равнища да вземат участие в триумфа на компанията. Тя разрешава на работещите в концерна да получат безвъзмездни акции след изключително сполучливи финансови години. Участието не изисква персонална инвестиция от страна на чиновниците. От 2015 година насам във фонда за шерване на облагата са импортирани общо 400 млн. евро. Сега за пръв път тази сума се разпределя на отговарящите на изискванията чиновници в 102 страни, измежду които и България, най-вече под формата на безвъзмездни акции.

„ Искаме да дадем опция на всички наши чиновници да вземат участие директно в триумфа и устойчивото развиване на Siemens. Така задаваме стандарти за стабилно ръководство и в тази сфера. Щастлив съм и горделив, че повече от 300 000 чиновници към този момент са съсобственици в нашата компания ", съобщи Джо Кезер, президент и основен изпълнителен шеф на Siemens AG.

В допълнение към самодейността Siemens Profit Sharing, световната стратегия на Siemens за придобиване на безвъзмездни акции Share Matching Program съставлява главният дирек за създаване и поддържане на просвета на съсобственост в сдружението и е една от най-големите стратегии в международен мащаб, ориентирани към привличането на чиновниците като акционери.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР