Рекорден брой от 50 починали пациенти с коронавирусна инфекция са

...
Рекорден брой от 50 починали пациенти с коронавирусна инфекция са
Коментари Харесай

Рекорден брой починали и заразени с коронавируса в Румъния

Рекорден брой от 50 умряли пациенти с коронавирусна зараза са регистрирани в Румъния през последните 24 часа. Потвърдени са и нови 1378 инфектирани, оповестява в. "Адевърул ". В интензивни отделения са настанени 446 пациенти с Ковид-19.

Общият брой на инфектираните в Румъния набъбна през днешния ден до 59 273 души с доказаните нови 1378 случая от 23 946 теста.

Броят на умрелите доближи 2616 души, откакто още 50 пациенти с доказана коронавирусна зараза изгубиха борбата за живот през последното денонощие. Починалите са 31 мъже и 19 дами на възраст сред 40 и над 80 години, които са имали съпътстващи болести.

В интензивни отделения не престават да се лекуват 446 души, а общият брой на приетите в болница е 7801. Оздравели от Ковид-19 са 29 289 румънци, осведоми "Адевърул ".

Над 300 огнища на COVID-19 има сега в Румъния, съобщи нощес пред телевизия Диджи 24 ръководителят на Департамента за изключителни обстановки Раед Арафат, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.

Арафат посочи, че доста от тези огнища "са лимитирани " и "поставени под надзор ", само че добави, че никой не може да предскаже по какъв начин ще се развие в бъдеще заболяването и по тази причина не могат да се изключат и "тежки сюжети ".

Ръководителят на Департамента за изключителни обстановки изясни в детайли по какви критерии и в каква степен управляващите постановат карантина и означи, че в някои случаи са били поставяни под карантина цели обитаеми места, макар недоволството на кметовете.

"Никой и нито една страна не може да каже в избран миг, че изключва вид за предприемане на по-драстични ограничения, тъй като всичко зависи от развиването на епидемията ", сподели Раед Арафат.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР