Рекорден брой от 360 полицаи ще бъдат командировани в община

...
Рекорден брой от 360 полицаи ще бъдат командировани в община
Коментари Харесай

Рекорден брой полицаи пазят туристите в Несебър това лято


Рекорден брой от 360 служители на реда ще бъдат командировани в община Несебър за летния сезон. Това оповестява БНР, цитирайки думите на шефа на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов по време на среща с консули и с посланици на непознати страни у нас, която се организира в Несебър.

Предвижда се за първа година с изключение на служители на реда от Румъния, Полша и Чехия да има и командировани чиновници на реда от Германия.

През предишния туристически сезон записаните закононарушения на територията на община Несебър са намалели с 25%. Общо 649 са задграничните туристи, станали жертви на обири и грабежи. От тях най-вече са потърпевшите руснаци и англичани.
 Слънчев бряг към този момент се приготвя за летния сезон
Слънчев бряг към този момент се приготвя за летния сезон

На 1 юни е формалното разкриване на сезона

Старши комисар Калоян Калоянов уточни, че приоритет при работата на полицията през идния сезон ще бъдат нарушаванията на публичния ред с по-голям размер спрямо останалите - да вземем за пример джебчийските обири.

От своя страна почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов предизвести, че в курортния комплекс " Слънчев бряг " нелицензирани водачи мамят туристите, привличайки ги с ниски цени.

Кметът на Несебър Николай Димитров заяви, че по план за защита се планува в Слънчев бряг да бъдат инсталирани 93 нови камери за видеонаблюдение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР