Рекорден брой новозаболели от Омикрон има в Сърбия. Франция премахва

...
Рекорден брой новозаболели от Омикрон има в Сърбия. Франция премахва
Коментари Харесай

Четвърта доза заради Омикрон в Испания, протести в Германия

Рекорден брой новозаболели от Омикрон има в Сърбия. Франция отстранява възбраната за пътуващи за туризъм от Англия, макар увеличаващия се брой случаи. В доста страни, измежду които Нидерландия и Португалия, ограниченията се облекчават. В Съединени американски щати Върховният съд блокира самодейността на президента Джо Байдън за наложителна имунизация на чиновниците в огромните бизнес компании.

Повече от 13 700 са случаите на COVID-19 за денонощие в Сърбия - това най-големият брой новозаразени от началото на пандемията. Смъртните случаи са 19. Броят на новите случаи в Гърция е над 20 хиляди, в процентно отношение това са малко над 6% от направените проби. Страната удължи строгите ограничения с още седмица.

Франция се бори с следващата Ковид вълна, само че се опита да избави зимния туристически сезон. От през днешния ден идващите от Англия за туризъммняма да бъдат карантинирани. В рамките на 24 часа след влизане на френска територия би трябвало да си създадат тест.

В Испания подредиха четвърта доза за уязвимите групи - възрастни и с хронични болести. Тя може да се сложи пет месеца след третата игла. Подсилваща доза се предлага и на лицата над 18 години. Над 90% от популацията на Испания е със приключен общоприет имунизационен курс.

В немския град Дрезден избраха ексцентрична форма на митинг против Ковид ограниченията. В провинция Саксония, чиято столица е градът, събиранията на групи от над 10 души са неразрешени. През обществените мрежи обаче се провеждат по над 100 души за по този начин наречените " безцелни разходки ".

" Има доста хора довечера по улиците на града. Движат се на групи по 100-150 души. В момента, в който ни видят, се разделят и след 15 минути се появяват на друго място. Образно казано играем на " котка и мишка ". На този площад успяхме да задържим няколко души, в този момент ревизираме документите им, с цел да можем да стартираме наказателна процедура ", съобщи Томас Гайтнър, представител на полицията в Дрезден.

Само за една нощ полицията в Дрезден е записала 45 случая на нарушение на Ковид разпоредбите. Върховният съд на Съединени американски щати блокира самодейността на президента Джо Байдън за наложителна имунизация на чиновниците в огромните компании. Магистратите оставиха наложителната имунизация за здравните служащи и за заетите в бюджетната сфера.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР