Рекорден брой медицински сестри и акушерки от страните-членки на ЕС

...
Рекорден брой медицински сестри и акушерки от страните-членки на ЕС
Коментари Харесай

Рекорден брой медицински сестри и акушерки от страните-членки на ЕС са напуснали Великобритания

Рекорден брой медицински сестри и акушерки от страните-членки на Европейски Съюз са напуснали Англия през предходната година. Това поражда опасения, че хроничната към този момент рецесия от дефицит на фрагменти в английското опазване на здравето ще се задълбочава още повече след Брекзит.

Близо 4 хиляди души европейски личен състав в английските лечебни заведения са ги напуснали предходната година поради несигурността към гарантирането на техните права след Брекзит. Статистиката регистрира растеж от 28 % по отношение на миналата 2016 година и цели три пъти повече от интервала преди референдума за Брекзит. В същото време броят на идващите от европейските страни медицински сестри и акушерки е на рекордно ниско равнище.

„ Липсата на детайлности от страна на държавното управление за ориста на към 3-те милиона жители от Европейски Съюз, пребиваващи в Обединеното кралство, е главен фактор за загубата на личен състав “, споделя в изявление за вестник „ Гардиън “ Джанет Дейвис от Кралския лицей за медицински сестри. Изданието цитира също министъра на опазването на здравето в сянка Джонатан Ашуърт, че данните са още по-тревожни, поради мрачните прогнози за бъдещето на английското опазване на здравето вследствие на безредния метод на държавното управление към Брекзит.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР