Рекорден брой жертви на коронавируса в САЩ малко след като

...
Рекорден брой жертви на коронавируса в САЩ малко след като
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: В САЩ починаха 1169 души за ден

Рекорден брой жертви на ковид в Съединени американски щати малко откакто инфектираните по света надвишиха милион. Германия разхлабва контрола за влизане на сезонните служащи. Нови фрапантни ограничения в Сърбия, откакто втори следващ ден има над 100 нови доказани случая.

" Дневник " следи разпространяването и резултатите на заболяването по света. Новините от България четете тук. Карта на разпространяването му в България и по света вижте тук.

Ключови моменти
09:22Германия разхлабва ограничениятаГерманското министерство на земеделието съобщи в четвъртък, че е постигнало съглашение с вътрешното министерство да допусне на 40 хиляди сезонни аграрни служащи в страната през април и още 40 хиляди през май. В края на март бе въведена възбрана за влизането им, в това число от България, само че специалисти и работодатели предизвестиха, че последствията ще са тежки за земеделието и други браншове. 09:21Рекорден брой жертви в САЩВ Съединените щати умрелите за ден през вчерашния ден са повече, в сравнение с където и да било от началото на пандемията. При 1169 жертви и над 245 хиляди инфектирани страната има повече жертви от Италия и Испания, взети дружно.

Най-сериозно продължава да е ситуацията в Ню Йорк, където губернаторът Андрю Куомо заяви, че обдишващите апарати ще свършат до 6 дни при единствено още 2200 такива апарата разполагаем, макар че случаите се усилват с хиляди на ден, а доста от тях се нуждаят от хоспитализация. Американският президент Доналд Тръмп предходната седмица задейства закон, с който производството на такива апарати към този момент се реализира всеобщо.

Тръмп обаче упрекна щатите за неналичието на здравно съоръжение е предизвести, че федералната помощ би била последна мярка.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1454)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР