Рекорден брой жертви на COVID-19 регистрираха в САЩ за последното

...
Рекорден брой жертви на COVID-19 регистрираха в САЩ за последното
Коментари Харесай

Черен рекорд в САЩ. Жертвите на COVID-19 за денонощие - 865 души

Рекорден брой жертви на COVID-19 записаха в Съединени американски щати за последното денонощие. От вируса са умряли 865 души, като с това общият брой на умрелите става 3873.
Броят на инфектираните в Съединени американски щати е над 188 000. Световният връх за най-вече умряли от COVID-19 за едно денонощие бе подложен в Италия на 27 март (969 смъртни случая).

Заради сериозната конюнктура в Ню Йорк освободиха предварително 900 пандизчии. Решението засягаше причинителите на леки закононарушения, на които следва да изтърпят наказване за не повече от година. Това е част от ограниченията против разпространяването на COVID-19 в страната.

Решението на управляващите няма да се отнася за нарушители, наказани на отнемане от независимост за домашно принуждение или полови закононарушения.

По-рано губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо сподели, че броят на инфектираните с ковид в щата е достигнал 75 700, а над 1550 души са умряли.

Междувременно генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи през днешния ден, че светът изостава в изработването на координирани ограничения в битката против ковид. Според Гутериш всички страни би трябвало да следват рекомендациите на Световната здравна организация за ограничение на разпространяването на вируса, защото има наклонност " всеки да върви по собствен път ".

Гутериш съобщи още, че няма " световен пакет в помощ на развиващия се свят ", а " мобилизацията е най-вече в развитите (страни) в поддръжка на (собствените им) стопански системи ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР