Рекорден брой иновации показва единственият на Балканите мегафорумът за агробизнес,

...
Рекорден брой иновации показва единственият на Балканите мегафорумът за агробизнес,
Коментари Харесай

Рекорден брой иновации на мегафорум в Панаира

Рекорден брой нововъведения демонстрира единственият на Балканите мегафорумът за агробизнес, вино и храни. Той се организира в Международен панаир Пловдив от 21 до 25 февруари. Представени са 72 върхови разработки - пик на новостите за последните три години, като броят им се е удвоил.

„ Това е явен знак, че бизнесът потегля в нова посока. Той се стреми да основава не просто артикули и услуги, а жанр на живот “, разяснява основният шеф на Международен панаир Пловдив доктор Иван Соколов. Над 700 компании от 33 държави  вземат участие в огромната среща на бизнеса елита от селското стопанство, винарството,  хранителната индустрия и хорека бранша.

Мегаизложението доби известност и изгради  престиж, които провокират интереса на производители и търговци надалеч отвън рамките на България, а присъствието  на изложители от Европа, Съединени американски щати, Азия и нашата страна е доказателство за това, съобщи доктор Лозана Василева, заместник-министър на земеделието, храните и горите. Тя откри Международната селскостопанска галерия „ Агра “ и останалите изложби в границите на огромното икономическо събитие: „ Винария “ (за лозарство и винарство), „ Фудтех “ (за хранителния бранш), „ Апи България “ (за пчеларство), „ Вкусове от Италия “. Те показват настоящия тренд в очарователния свят на храните и напитките, измененията в цялата верига от полето до трапезата.

На откриването присъстваше и вицепремиерът по икономическата политика Валери Симеонов, който с огромен интерес прегледа изложбите.

„ Тези прояви построяват обща платформа на промишленостите, които основават новия жанр на живот. Сега прибавяме още един сегмент. Изложението „ Дибла – хрумвания и артикули за интериора “  приключва цялостната гледка с оферти за дизайна на всички типове обекти “, посочи при откриването доктор Иван Соколов. Новата самодейност развива концепцията на съществуващата галерия за съоръжение за хотели, заведения за хранене и магазини „ Хорека Пловдив “.

Посетителите на „ Агра “ ще се срещнат с модерните посоки в селското стопанство – прецизното земеделие и биопроизводството на първични материали,  с разработки на научните институти от  Селскостопанската академия. Ще видят технологии и техника от международни и български марки, овошки, семена и разсад, торове и препарати за растителна отбрана, елитни животни, програмен продукт за агробизнеса и профилираната галерия „ БиоАгра “.

Уникалният Град на виното и деликатесите е по-голям и по-впечатляващ с вкусната палитра от виновност, питиета, храни и гурме деликатеси, показани от участници във „ Винария “, „ Фудтех “ и „ Вкусове от Италия “. Специалистите ще намерят технологии, машини и материали за лозарството, винарството и  хранителната индустрия.  „ Апи България “ предлага пчелни артикули и съоръжение за пчеларството. В съпътстващата стратегия има над 50 събития.

Експозициите може да бъдат прегледани всеки ден от 9 до 18 ч., а в неделя – до 14 часа. Цената на билета е 5 лв., като за възпитаници, пенсионери и инвалиди коства 3 лв.. С него може да се взе участие в анкета за мненията на посетителите, а трима от тях ще завоюват премиите, обезпечени от Международен панаир Пловдив: моторна самоходна косачка за райграс „ Маккълък “, бензинова резачка „ Крафт топ “ и водоструйка „ Керхер “.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР