Рекорден брой гимнастички ще участват на Световната купа по художествена

...
Рекорден брой гимнастички ще участват на Световната купа по художествена
Коментари Харесай

Рекорден брой гимнастички идват в София

Рекорден брой гимнастички ще вземат участие на Световната купа по художествена гимнастика в София, която ще се организира от 30 март до 1 април в столичната зала " Арена Армеец ".

57 грации от 34 страни са декларирали присъединяване в конкуренцията, като измежду тях са всички от международни хайлайф на спорта.

Капитанът на националния тим на България самостоятелно Невяна Владинова ще пропусне шампионата, защото сега лекува травма на глезена и към момента не е изцяло възобновена. Целта на управлението на БФХГ и на треньорския щаб е Владинова да бъде съхранена за международното състезание през септември, на което България още веднъж ще бъде хазаин.

В първата от четирите Световни купи за годината България ще бъде показана от Катрин Тасева и Боряна Калейн.

Интересът към надпреварата в София е голям. Световният хайлайф идва у нас, с цел да направи генерална подготовка за шампионата на планетата.

Русия идва със сестрите Дина и Арина Аверини. Беларус е декларирала Алина Харнаско и Катерина Халкина, Украйна е в състав Влада Николченко и Олена Диатченко. Израел ще бъде показан от Линой Ашрам и Никол Воронков, Япония от Кахо Минагава и Сумире Кита, а за Италия е декларирана Милена Балдасари.

При ансамблите битката за медалите също ще бъде оспорвана. Всички съществени съперници на българките Симона Дянкова, Елина Бинева, Теодора Александрова, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс идват в София.

Сред декларираните 18 ансамбъла са отборите на Русия, Италия, Беларус, Украйна, Япония, Испания, Република Корея. Тимът на Израел също ще вземе присъединяване, като треньор на тима е записана някогашната национална състезателка Рахел Вигдорчик (участничка в Пекин 2008 година и международното състезание в Мие 12 месеца по-късно).

Сред отсъстващите ансамбли са Азербайджан, Германия, Китай и Съединени американски щати.

Световната купа и тази година е част от акцията " София - Европейска столица на спорта 2018 ", а също така е една от четирите международни купи, които са подготовка за олимпийските игри в Токио 2020. Наградният фонд е 29500 швейцарски франка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР