Рекорден брой доброволци се включиха в Мисия Лаута 4. Сред

...
Рекорден брой доброволци се включиха в Мисия Лаута 4. Сред
Коментари Харесай

Рекорден брой доброволци за “Мисия Лаута“ 4

Рекорден брой доброволци се включиха в " Мисия Лаута " 4. Сред тях са кметът на Пловдив – Костадин Димитров и председателят на Общинския съвет – Пловдив Атанас Узунов. Деца, възпитаници и поданици на квартала и Пловдив също са част в почистването на един от най-големите паркове в Пловдив. Тази година събието съответствува с " Часът на Земята " - най- огромната самодейност за запазване на планетата.
Прочетете още
Общинските предприятия „ Гради и паркове ” и „ Чистота ”, както и доброволци от " Браво, Пловдив " започнаха интензивно да събират падналите дървета и клони. 

Сборният пункт бе от западния вход на парка - Паркингът до „ Парк хотел – Пловдив “, където се раздават ръкавици и други помощни средства. 

Кметът на регион „ Тракия “  Георги Гатев съобщи, че тази година ще бъде почиствана западната страна на лесопарка, като в идващите дни ще бъдат отрязани рискови клони от „ Градини и паркове “. Те ще бъдат събрани дружно с падналата дървесина по време на огромната акция.

Паралелно с подготовката за „ Мисия Лаута 4 ”,  БРАВО, Пловдив!  стартира и акция за набиране на средства за правене на цялостно предпроектно изследване,  което има за цел да откри и документира цялостната обстановка в лесопарка. То ще бъде и в основата на задание  за правене на повсеместен план за запазване и възобновяване на парка. Проучването ще покаже и прогнозната стойност на инвестицията, нужна за обновяването на лесопарка.

Партньори в самодейността „ Мисия Лаута “ 4 са:

Доброволно формирование  „ Пловдив 112 “

Аварийно избавяне „ Пловдив “

Оперативна програма „ Градини и паркове “

Оперативна програма „ Чистота “

Trafficnews.bg

Джудо клуб „ Гладиатори “

АСТК „ Тракия “

АСКК „ Тракия “

Волейболен клуб „ Марица “

Доброволци от " Втори дом "

Фенклуб " Локомотив "





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР