Рекордът по титли от Супербоул Том Брейди обяви, че напуска

...
Рекордът по титли от Супербоул Том Брейди обяви, че напуска
Коментари Харесай

След 20 години Том Брейди обяви, че напуска "Ню Инглънд пейтриътс"

Рекордът по трофеи от Супербоул Том Брейди разгласи, че напуща тима на " Ню Инглънд пейтриътс ", в който минава цялата му кариера дотук. Куотърбекът е считан за един от най-великите играчи в американския футбол.

Въпреки че е на 42 години, Брейди няма да приключва кариерата си.

Той играе за " патриотите " от 2000 година, когато беше определен под №199 в драфта. След това куотърбекът пренаписа историята с девет участи в мача за купата в Националната футболна лига (НФЛ) Супербоул.

" Благодаря на всички мои съотборници през годините, организацията на " Пейтриътс ", треньорът Бил Беличик и семейството Крафт. Вие помогнахте да сбъдна моите фантазии, да развия капацитета си като състезател. Въпреки че моят път ще ме води на друго място, вечно си оставам един от " патриотите ", написа Брейди в обществените мрежи.

За 20 години Брейди има шест шампионски пръстена с " патриотите ", четири пъти беше избиран за най-полезен състезател (MVP) във финалния мач, завоюва 17 трофеи в дивизията, 14 пъти игра в мача на звездите и пет пъти беше избиран в идеалния тим. Куотърбекът има и три оценки MVP в постоянния сезон.

LOVE YOU PATS NATION pic.twitter.com/lxSQZmnjPL
- Tom Brady (@TomBrady) March 17, 2020

Брейди е втори в историята по подадени ярдове и тъчдаун пасове в историята на спорта. Процентът на успеваемост в кариерата му е 77%.

Той става свободен сътрудник в сряда, като съгласно медиите в Съединени американски щати, огромен интерес към него има съставът на " Тампа Бей буканиърс ". Другите тимове, за които Брейди е спряган са " Лос Анджелис чарджърс ", " Окланд рейдърс " и " Сан Франциско 49ърс ".

В последните години Брейди се съгласяваше да подписва контракти за по-ниска заплата, с цел да може " Пейтриътс " да образува по-силен тим към него с по-скъпоплатени играчи. Според експерти в този момент 42-годишният куотърбек ще се възползва от статута си и ще подпише контракт за 30 милиона $ на година.

За кариерата на Том Брейди четете тук.

 След 20 години Том Брейди разгласи, че напуща
© Reuters

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (109)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР